Rekord

Oj vad många inlägg det har blivit nu på sistone. Det kan bero på att jag har haft rekord på besöksantal på bloggen, det var så uppiggande att jag måste skriva lite extra ;).
Theos öga verkar vara bra idag! Skönt skönt!
Till, vad jag antar, min frisörs fasa så har jag tonat håret hemma, brunt....eller som det stod på förpackningen: Hazelbrown. Anledningen till att jag färgade hemma var att jag var skittrött på att vara blond och det var ganska nyligen jag var hos frissan, så 75 kr istället för 1300 kr kändes bra. I de 1300 kronorna ingår såklart även klippning, men det behövde jag inte just nu. Det kändes helt ok efteråt, lite mera som mig själv faktiskt!
Jag, Elliot och Theodore på bilderna.

Svininfluensan

Ja, det kanske är någon mer än jag som är trött på tjatet om svininfluensan. Staten har köpt in 18 000 000 doser av vaccinet och ändå får fler och fler influensan...när ska folket få sitt vaccin då? Egentligen är jag inte så insatt och tenderar inte att bli det heller, dock blir jag lite orolig när man hör om de personer som har blivit rejält dåliga och där situationen är livshotande. Angående svininfluensan så kan man se en intervju med Emils lillasyster Jessica Ly Ingberg på Corren24. Jag blev ganska upprörd när jag såg intervjun. Jessica hade varit i Spanien med sina vänner och en av vännerna blev dålig i svininfluensan när han kom hem, han fick ligga med dropp på sjukhuset i nästan ett dygn. När sen Jessica och hennes vänner blev dåliga och gick till smittskyddsenheten på universitetssjukhuset för att testa om de var smittade så blev de avfärdade med att de inte alls var sjuka eller behövde testas. Jag träffade Jessica några dagar senare och hon var jätteförkyld. Alla reagerar ju olika på influensan och det är klart att alla inte blir lika dåliga som de som uppmärksammas i media, därför tycker jag att det är riktigt oprofessionellt av vården att avfärda dom på detta viset. Någon annan kanske har en annan åsikt?

Rispa på hornhinnan

Oj, helt slut! Vilken dag. Båda killarna har precis somnat och jag äter min kvällsmacka, dricker en kopp Rooibos te och känner mig förkyld som bara den. Äta, se lite på tv, städa lägenheten och sen sova!
Min lilla Theo vaknade tvärt när han låg och sov middag och skrek i högan sky. Jag tog upp honom och han vägrade att öppna ögonen så jag baddade med ljummet vatten för att se om han hade fått något skräp i ögat. När han sen öppnade ögonen såg jag att det inte var något skräp utan att det var en rispa på hornhinnan. Ganska stor, den sträckte sig över pupillen och ut en bit i iris. Jag ringde sjukvårdsupplysningen och medan jag väntade på att de skulle ringa upp så googlade jag lite på "rispa på hornhinnan". Det jag kunde hitta var att om man får en rispa på hornhinnan så ska man uppsöka sjukvård och sen få ögonsalva att ta på ögat. När sjukvårdsupplysningen ringde upp så sa hon bara att jag skulle ge honom alvedon för värken och annars avvakta, om det såg bra ut imorgon så vad det ingen fara. Lite nojjig som jag är ringde jag och pratade med pappa som tyckte att jag skulle ringa och fråga hans syster vad hon trodde om saken för säkerhetsskull. Jag ringer alltså min faster som har flera års erfarenhet som allmänläkare och är grymt kunnig. Hon säger samma sak som sjukvårdsupplysningen, det gjorde mig lugn. Nu är det bara att vänta och se hur ögat ser ut imorgon, förhoppningsvis är rispan borta.
Det var längesen Theo var så här liten  (bilden: första gången jag håller honom efter förlossningen), men när han mår dåligt så blir han så så liten igen.

Grannar hjälps åt

Emil har "lånat" en kundvagn från Maxi och inte lämnat tillbaka den fast det var ungefär två veckor sedan vi var där. Detta tycker jag är oerhört pinsamt och jag blir irriterad varje dag jag går ut och ser vagnen stå där. Idag däremot så såg jag att kundvagnen äntligen har kommit till nytta. Vår granne som precis håller på att flytta in använder vagnen till att lasta sina tunga kartonger från bilen in i lägenheten. Det var alltså inte så dumt att ha en kundvagn stående här trots allt. :)

Förkylt...

Som små fågelungar ser de ut. Ynkliga och gapar eller skriker över minsta lilla. Jag går förbi dom när de ligger i sängen, de vaknar och skriker. Jag busar lite med dom....inte uppskattat...de skriker. Jag ger dom mat, imellan tuggarna, de skriker. Japp, så är det att ha två små sjuka sjumånaders bebisar. Elliot har också vaknat 120 gånger på natten och det enda som hjälpt är att vagga honom i famnen till sömns. 

Idag däremot så verkar de lite piggare. De sov väldigt bra inatt. De har varit pigga och gapskrattade när vi lyssnade till tonerna av "That´s not my name" med The ting tings. Schysst rytm antar jag. :) De hostar och snorar fortfarande men jag hoppas att de är friska tills på måndag då babysången är.  Så nu kokar jag grönsakssoppa till mig och de små, hoppas det blir uppskattat. Det enda man ska tänka på: Inget salt i soppan innan killarna har fått sin del. 

Min mamma skulle ha kommit hit och varit barnvakt idag, för Emil och jag skulle iväg på fest. Det är Emils syster som ordnat en fest för sin man Sarwar som fyller år och det skulle ha varit sjukt kul att gå, men mamma är sjuk :( Emil får gå själv och så hoppas jag att det blir något annat tillfälle snart att festa med folket eller att mamma är barnvakt om två helger då Saras 25-års fest är. 

Magda (festfixaren) med E o T för några månader sen.

Fullspäckad dag

Oj, är helt slut! Vaknade vid halv sju imorse och gjorde iordning mig själv och ungarna för att sedan gå på babyfik klockan tio. Det var sjukt mycket ungar, säkert tjugo stycken, och det kom bara fler och fler. Sedan gick jag och Rebecka (en tjej som jag lärde känna på gravidyogan) och åt lunch. Därefter gick vi till öppna förskolan i Berga. När vi kom till öf i berga så började T & E:s humör att ta slut. De var griniga och i början av babysången så fick Theo ligga på en filt lite längre bort för att lugna ner sig. Det var jättetrevligt på både babycaféet och öf, men däremot blev det lite knas eftersom E o T var så gnälliga. Till exempel så var det ett antal mammor som började fråga mig lite olika saker om killarna under deras matning. Jag svarade på frågorna, men hade inte tillräckligt med koncentration för att fråga något om deras barn. Det kändes som om jag bara var intresserad av att berätta om killarna och inte hade ett dugg intresse för deras barn, när det snarare var tvärtom. Ja, men jag hade en härlig dag och det tror jag att killarna också hade. De var i alla fall på väldigt glatt humör resten av kvällen.

Norrköping

Igår åkte jag och Sofia iväg till "lilla Peking" (som det även kallas i folkmun) för att gå på Karnevalens sista dag. Vi kom precis i tid till finalen i fyrverkeriSM, så vi satte oss nere vid strömmen och drack vår medhävda dryck och lyssnade till knallarna. Ett tips: ta inte med mousserande vin i en petflaska....det blir avslaget ganska snabbt och är ingen höjdare att dricka.

Vi gick sedan vidare till ett stort öltält på torget där ett band som hette "Roxanne" (http://www.youtube.com/watch?v=jYT3QZtz22I) spelade. De spelade härlig reagge, med både kända och okända låtar (för mig). De var nog runt sex medlemmar i bandet, varav en jättegravid kvinna som spelade trumpet och hoppade runt som en tok :) Stämningen var på topp och det var folk överallt. Det är helt underbart vad mycket folk som kommer till Karnevalen i Norrköping. En väldigt härlig tradition som jag hoppas kommer att fortsätta. Söta som dom var, Åke, Sofia och Patric, så följde de mig till stationen och satt och väntade tills mitt tåg gick (på Sofias demands :P)Lördag

Ja då har ännu en vecka gått. Jag fattar inte hur snabbt tiden går egentligen. Elliot och Theodore blev till exempel sju månader i torsdags! 

Denna vecka har bestått av läkarbesök (för killarnas del), nyttig mat och övningskörning.

När vi kom till läkarbesöket i tisdags så frågade läkaren om det var något fel på killarna, jag svarade nej, varpå han frågade vad vi gjorde där? Ja, vi var därför att vi hade blivit kallade, men det skulle antagligen vara en uppföljning på deras hjärtan som de kom fram till inte hade något fel på sig när vi var på UL i juli. Så läkaren lyssnade bara lite på killarna och sen menade han på att de är enäggstvillingar. Han menade att enäggstvillingar har identiska öron, vilket E o T har + att han tyckte att de var lika som enäggstvillingar. Eftersom han har varit läkare länge och träffat många tvillingar så borde han veta vad man snackar om, men det är nog ändå inte hundra procentigt. Däremot mest troligt.

Den nyttiga maten då. Emil har börjat att komma igång med träningen igen och med träning följer det bra kosthållning. Denna vecka har han hackat och rivit färska grönsaker, stekt det och blandat med bönor och ris. Jag kan tycka att det är gott att äta denna mat ibland, men varje dag, näe, det håller inte riktigt för mig. Så jag fuskade lite med tonfisk och pasta, även pommes en dag :/

I torsdags så var jag och övningskörde lite med Josef (min bror). Vi skulle köra på en bana som endast används till övningskörning för att jag skulle få öva lite på växling, start och stopp. Jag hade inte räknat med att det skulle vara massa andra personer som också skulle köra runt där! Gräset var inte slaget så det var jättedålig sikt på alla vägarna, det gjorde att vi fick öva krypkörning, vilket var bra. Vad som däremot inte var bra var att jag blev så nervös när jag skulle köra till höger, för att vi fick möte, så att jag tryckte på gasen och körde rakt ner i ett dike....ajaj....inte bra. Jag bad Josef att sätta sig bakom ratten och köra tillbaka, men han tvingade mig att fortsätta, vilket var bra eftersom resten av körning gick hyffsat och om jag inte hade kört igen så hade jag nog blivit rädd för att köra på tisdag när jag ska ha min nästa lektion. Så kan det gå.

Öppna förskolan har startat igen, så i onsdags gick vi dit och även killarnas faster Magda och kusin Ronja var där. Magda och Ronja tog väl hand om Theo under sången och vi hade det supertrevligt! Härligt nu när det är höst och det finns lite fler aktiviteter som jag och barnen kan ägna oss åt :).

Köpte en sittvagn på blocket för 1800 kr, en Emmaljunga som fungerar superbra! 
Enäggs? Jo lika är de iallafall.

Saken

Känner mig väldigt nervös idag. Emil och jag dumpade en sak där man inte får dumpa sådana saker. Jag visste däremot inte det förrän vi hade gjort det och då visade Emil mig en skylt där det stod att så får man inte göra. Nu är det försent att göra något åt det som är gjort, men jag sitter här och har dåligt samvete över saken. Bara så ni vet så är det inget miljöfarligt som vi dumpade :P  Det var säkert någon som såg oss, snart kommer de och ringer på och jag får stå till svars....*pianomusik spelar* 

Rättning

Jo, när jag senare på dagen gick och tänkte på mitt blogginlägg så kom jag på att det jag skrev om mr Darcy och Elizabeth inte bara var könsdiskriminerande eller gav en väldigt stereotyp bild av mannen och kvinnan, utan även att det bara var mr Darcy som gjorde felen i hemmet. Eftersom jag ska bli lärare så är det en skandal att jag skriver på detta viset, så ändringen blir: 

Undra vad mr Darcy anser om att Elizabeth sitter och fiser i hans fina soffa och slänger sina kjolar över hela golvet i hans hus. Undra vad Elizabeth tycker om mr Darcys gnällande på hennes uppförande. 

Bättre?!? Ni kanske även undrar om jag relaterade till mitt egna förhållande i det första inlägget? Ja, om ni trodde det så kan man väl anse att ni är ganska smarta, ni sju personer som är trogna läsare av min blogg. 

Later!

Pride and prejudice

Efter att barnen somnat igår, så tittade jag och Emil på Stolthet och fördom. Jag tycker att det är en underbar film som verkligen fångar den där riktiga romantiska känslan. Förstås så tillför miljön och tiden en hel del men det bara pirrar i magen på mig när jag ser Mr Darcy och Elizabeth tillsammans (och då är jag ändå ingen direkt romantiker). Den där förälskelsen som är så underbar och osäkerheten på om de ska bli han och jag. För visst är det något av det härligaste som finns, att vara förälskad? Jag har hört att när man är förälskad så hamnar man i psykos och man kanske gör saker som man normalt inte skulle göra. Ja, det gäller ju att piffa upp sitt förhållande ibland så man får känna sig förälskad igen, det krävs kanske lite av båda partner, men det går! När filmen var slut och jag vaknade ur min drömvärld så började jag fundera på vad Elizabeth kommer tycka när Mr Darcy sitter och fiser i salongen eller vad Mr Darcy kommer tycka om Elizabeth tjat om att han aldrig är hemma. Ja, de litterära figurerna har det nog inte heller helt enkelt, men för min del så är det ganska skönt att filmen slutar där den slutar och att man får vara kvar en stund i deras drömvärld. 
(http://images.allmoviephoto.com/2005_Pride_and_Prejudice/2005_pride_and_prejudice_wallpaper_002.jpg)

Skänningemarknad

Eftersom det känns som min tid oftast inte räcker till så blir ibland mina inlägg något försenade. Förra torsdagen så var jag på Skänningemarknad med mina kära väninnor Sofia och Sara. Det var en strålande dag och solen stekte i våra nackar. Vi började att leta efter ett matstånd och efter många om och men så köpte vi lite marknads-sunkig mat, men värst var nog ändå att Sara köpte en hel ål som försäljaren stod och viftade med. Jag hittade ett par trosor (ja det stod så på lappen, själv kanske jag skulle säga underbyxor men whatever) och ett par mössor till grabbarna. En telenor-snubbe gjorde mig tokig genom att försöka få mig att skaffa ett ytterligare abbonemang (no!) och jag köpte såklart kokostoppar som är så poppis på marknader.
 

Nu när jag tittar på mössbilden på Elliot så ser man verkligen hans skelögda jag. Eller är det jag som är trött och fokuserar på bildens mitt? Ja, näe nu är det dags att åka och vattna Sandras törstiga blommor innan de går vidare till en bättre plats och lämnar denna jord. Godmorgon

Idag är en sån där bra dag när man vaknar och mår så bra. Kan vara att jag och Emil hade mysigt nattprat och sen tog han kidsen i vardagsrummet på morgonen. Nu sover barnen så att jag kunde äta frukost i lugn och ro till MTV. Jag är ganska addicted till musik och det gör mig på fruktansvärt bra humör. Tittade just på Lady Gagas video "Paparazzi", hehe med vår kära Alexander Skarsgård. Undra om de pratar svenska för att det ska vara lite exotiskt? :P

Jag och Emil brukar prata om vad som är värst, att förlora synen eller hörseln. Jag vet faktiskt inte vad som skulle vara värst, om jag förlorar hörseln så kommer jag aldrig att få höra musik men om man förlorar synen så får jag t ex aldrig se E o T växa upp eller alla andra vackra ting. Hmmm man får väl helt enkelt önska att man inte förlorar något av dessa sinnen helt och hållet. 

Helgen: Emil var på fest i Gottfridsberg. Jag, E o T kom hem vid tolv på natten efter att ha varit i Rimforsa och Tessa som bor hos oss sa att Emil hade varit hemma en sväng och då hade sagt att han skulle ut på stan senare. Jag ringer då Emil för att se om det stämmer och höra hur han har det lite allmänt. När Emil svarar säger han att han sitter i en ambulans påväg till sjukhuset. Jaha? Jo, jag har råkat bryta armen på Purjo (Andreas Pirrou), säger han. Shit! De hade kört armbrytning och Emil råkade bryta armen på honom, den gick av mellan axeln och armbågen. Har sett lite kort efter och det ser ganska snuskigt ut! Stackars Purjo och stackars Emil, för det är nog inte så roligt att råka bryta armen av en vän. Purjo mår ändå ganska bra efter omständigheterna och som tur var så var det vänster arm som gick av, eftersom han pluggar så är det viktigt att skrivar-armen fungerar som den ska.

Nu är det grötdags för barnen. Hoppas ni andra också haft en bra start på dagen!

Elliot softar med sin morbror Samuel i Rimforsa

RSS 2.0