Det blev ingen tripp till Rimforsa idag...

som vi hade planerat, utan det blev försent och vi åker dit imorgon bitti istället. Idag har jag gått på stan tillsammans med Camilla. David och Emil tog barnen så att jag och Camilla kunde shoppa ostört. Däremot hittade vi inte så mycket. Jag skulle väl inte vilja påstå att det var någon hysteri kring rean, vilket var skönt. Kan det bero på att rean inte var så mycket att ha?! Man kan säkert fynda om man letar noga. Jo, de sålde ut mitt smink för halva priset på Åhléns. Bra! Efter den lilla shoppingturen gick vi allihopa till Niklas på fika och för att titta på hans nya lägenhet. Det var trevligt och livat eftersom David, Camilla, Emil och jag numera har tre bebisar tillsammans. Eller när slutar man kalla bebisar för bebisar egentligen? E o T är ju faktiskt ett år om ett par veckor! Nu är jag supertrött och ska försöka packa allt vi ska ha med oss till Rimforsa, så vi inte missar Hoppas alla får en superbra nyårsafton imorgon!
E o T kalasar på rån en måndagsmorgon.

Dagen före, dagen före, dagen före....

Har helt glömt berätta att lördagen innan julafton hade jag, Emil och några av våra vänner ett "goodbye Sandra and hello julen party" hemma hos oss och senare på kvällen hemma hos Davilla. Goodbye till Sandra för att hon ska åka till Australien den 4 januari och vara där i två månader, vilket kommer göra det tomt här hemma, men en upplevelse för henne :) I vilket fall som helst åt vi lite julig mat, drack lite "juligt" vin och körde julklappsleken. Alla blev lika glada för sina julklappar, bilderna får tala för sig.
Emil fick en triss...utan vinst..
Sandra fick en pez-maskin (uttala päss)
David fick en pomelo (svingod citrusfrukt)
Niklas fick kylklabbar som han glömde här!?!

Camilla och Albert fick en pepparkaksdeg att dela på :)


Senare på kvällen gick alla förutom Emil (som var hemma med barnen) hem till Davilla och sjöng på deras nyinköpta singstar. En tuff kamp mellan två lag startade och slutade ganska dåligt för mitt lag (jag och Niklas). Kvällen var ändå lyckad och jag hoppas att Sandra får en trevlig tripp till down under.

Julhelgen

Julhelgen är inte förbi än, men familjen Ladén/Ingberg är hemma i sin lägenhet och pustar ut efter att ha firat julafton i Rimforsa och juldagen i Vadstorp. Båda dagarna var superhärliga. Jag blir varm i hela kroppen när jag tänker på hur stora, fina familjer Emil och jag har.


Julafton i Rimforsa firades hos min bror och i år fick vi även nöjet att ha min farmor hos oss, även min brors svärföräldrar förgyllde stämningen. Vi bjöds på god mat, spelade biljard, pratade, öppnade fina julklappar och pratade. Ser fram emot att även fira nyår i Rimforsa nästa vecka. :)
Jultomten i Rimforsa

T o E i sina julskjortor. Däremot åkte julkläderna av ganska snabbt efter en liten olycka :P

Pappa och syster

Elliot fick en mask!?! i julklapp av sin kära mor och far.

Killarna fick varsin bil av mormor och morfar, ingen orkade egentligen provköra men deras pappa ville ha ett julkort :P
Juldagen i Vadstorp var hos Emils mamma och hennes man. Tråkigt nog glömde vi kameran, men ev kan ni se bilder från dagen på : ingberg.blogg.se. Även där åt vi god mat och öppnade fina paket. E o T mös i allas famnar och somnade tillslut även där. Vi såg lite på film och sen var det dags att bege sig hemåt. En alldeles lagom och mysig dag!


Ja, E o T:s första jul blev lyckad! Nu är det skönt att vara hemma och ta det lungt. Hela helgen blir familjemys och ikväll kommer även Sofia hit för att joina oss. På måndag och tisdag blir det att jobba för min del och Emil ska umgås med killarna. Det kommer bli bra, speciellt för E o T att få lite egen pappatid!

Mitt barn är en hund!?

Klockan är 8:40 och alla vanliga människor börjar vakna till liv, kan jag se genom mitt köksfönster. Jag och småkillarna gick upp klockan sex. Nu har de däremot precis vaknat efter en halvtimmas vila, som jag ägnade åt att duscha, nice! Jo, när jag åt frukost i morse så ställde sig T vid borde och lät "öh-öh-öh". Jag sa: Vad vill du? Han fortsatte med sitt öh-ande, men på ett mer gnällig sätt och försöker sno min macka. Mitt barn tigger mat som en hund? :P Jag gav honom lite ost från min macka och sen gick jag för att fixa frukost till min hungriga pojk.

Om man vill skilja på killarna genom en ögonglimt så är den som står upp Theo och den som sitter på knäna Elliot. Men, idag var det två stycken killar som stod mot soffan och försökte sno min morgontidning. Good work Elliot!
Så här glad är Elliot när han har lärt sig stå :P
Theo testar hur människokött smakar.

Tjoho.

Angående killen jag blir arg på så undrade en vän till mig idag, vem han var. Jag kan säga att det är någon som jag träffar väldigt sällan, kanske ett par gånger per år och garanterat inte läser min blogg. Så nu var det sagt.


Jaha, inatt sov min syster och hennes kille här. Mitt i natten hör jag både E o T skrika. Jag springer in och då står Veronica redan böjd över T:s säng och säger något som: Såja, såja..... men båda skriker i högan sky och någon napp har hon inte gett dom?!? När jag kommer in tror jag att jag säger till henne att gå och lägga sig och hon luffsar iväg. I morse hade hon inget minne av denna händelse. Där ser man. Man har en liten sömngångare till syster. :)

Onsdagkväll

Jag vet att jag inte skriver så ofta nuförtiden, men jag har ingen lust. Bus-Elliot och Charm-Theo ligger i sina sängar nu och försöker komma till ro, eller snarare står och sitter. De har börjat lägga sig allt senare på kvällen nu, däremot sover de ibland lite längre, till kanske sex eller halv sju och det blir en mamma glad av!

Jag blev så arg på en person igår. Varje gång jag träffar människan blir jag upprörd. Jag borde sluta ägna massa energi till att bli arg på människor. Finns ett antal böcker att läsa om detta, en av dom ska jag nog lyckas ta mig igenom.

Något som man blir glad av är däremot när någon ordnar en luciaknytis, vilket Emils syster Magdalena hade gjort i söndags. Det var mysigt och mycket god mat. Emil och jag bidrog med röbetssallad och baguetter, men skinkan måste jag säga..mmm..utsökt! Här är lite bilder från i söndags.
Emils bror Sebbe med Theo
Söta luciorna Joline och Ronja (Emils syster Magdas dotter)
Emils syster Magda med vänner.

Emils bror Sebbe och syster Jessica sitter och spelar

Jessica med Elli-pelli i knät.


13 december

Sitter och tittar på nyhetsmorgon när ungdomskören sjungen "Staffan var en stalledräng" och är väldigt seg i knoppen. Ännu segare skulle jag ha varit om jag hade följt med mina kära vänner ut igår. :) Jag, Sandra o Camilla var hemma hos Sandra och snackade massa skit och drack vin igår. Det var ett och ett halvt år sedan som vi alla kunde sitta och dricka tillsammans, det i sin tur beror på att ett par av oss har varit gravida och ammat. Ja, skoj var det iaf!


Idag får jag besök av en exkurskamrat vid elva och sedan ska vi iväg på luciaknytis kl ett, i gamla domprostgården. Det är Emils syrra som har lånat lokalen och styrt upp allt. Väldig mysig idé måste jag säga! Elliot o Theo ska vara klädda som pepparkaka och tomte dagen till ära. Då tänker ni kanske att jag ska vara lucia och Emil en stjärngosse, men så kul ska vi inte ha det idag. Hoppas ni alla nära och kära därute får en fin luciadag!

Backstreet boys

I fredags var jag, Sofia och Sara på Backstreet boys i Stockholm. Förbandet var September som sjöng ett fåtal låtar och sen var det 55 minuters väntan tills killarna skulle entra scenen. Jag blev lite besviken när de klev ut på scen och började sjunga. Jag visste ju att de inte var unga längre, utan runt 30, men att  de betedde sig som tonåringar och såg ut som äldre män gick inte riktigt ihop sig i min hjärna. Musiken var det däremot inget att klaga på, de sjunger grymt bra live. Showen var lite sådär, det hände inte så mycket förutom att kläder byttes lite då och då. Helhetsbedömning: Bra! Jag ångrar inte att jag gick, men jag kommer inte gå på dom igen :P
Howie och Nick
Brian. Skippa den bak o framvända kepsen nästa gång :P
Nick och AJ
Annars var helgen i vår huvudstad super! Efter en varning från vandrarhemspersonalen om att "tona ner oss lite", gick vi ut i kylan och förfestade upp det vi hade för att sedan gå till "Debaser", vilket var ett schysst ställe som jag garanterat skulle återvända till. Tack Sofia och Sara för en superhelg!
Sofia och Sara i tunnelbanan.

Julbilder

I fredags var Sandra hemma hos oss för att ta julbilder på killarna. Hon är verkligen en superduktig fotograf och jag tänkte att jag lägger upp ett litet smakprov på hur killarna såg ut. Sandra har såklart tagit alla korten. Elliot är en liten tomtenisse och Theo är en pepparkaka, om inte det var självklart :P

zlatan ibrahimovic

Jag drömde om Zlatan inatt. Det var något arrangemang och Zlatan stod och sjöng sin egna låt som gick typ "zlatan, zlatan, zlatan är så cool". Jag var den enda människan som stod där och dansade så det blev att han sjöng mot mig och dessutom hade jag med mig min digitalkamera som kunde filma allt. Så berättade jag vad som hänt för alla! Sen fick Sofia se filmen och sa: "Det där är inte Zlatan utan det ser ut som någon look-a-like" Allt kändes jättejobbigt och jag sa till Sofia "Då borde jag inte ha sparat hans bajsblöjor som ligger och stinker i badrummet". Slut. Tala om att få in sitt föräldraskap i alla drömmar. Här borde inte bajsblöjor ha passat in, men ändå var de där....


Nu håller Theo på att plocka ner tvätt, som inte har torkat, så jag borde dra. Ha en bra dag!

RSS 2.0