Skrik

När killarna skriker i kör så gäller det att hitta källan till skriket. Emil jämförde det med en boss i ett tv-spel. Om man dödar bossen så dör alla de andra fienderna också. Så, när jag hittar vem av Elliot och Theodore som är ledsen på riktigt så tystnar även den andra. 

5-månaders kontroll

Idag var det dags för killarnas 5-månaders kontroll på bvc. Elliot vägde 7670 gram och var 62 cm lång, Theodore vägde 7950 gram och var 62,5 cm lång. Det var även dags för deras andra vaccination och den gick lika bra som första gången, även nu när klockan är halv tio på kvällen så verkar de inte ha så mycket besvär av sprutorna. Sköterskan på bvc tittade även på deras utveckling och de är inte som en fem-månaders bebis i motoriken. De har inte börjat gripa efter saker än, men däremot så lyfter de huvudet väldigt bra när de ligger på mage och det är nog bara en tidsfråga innan de kan rulla. 

Skulle köpa en ceasarsallad med plusmeny (för att få det nya cola-glaset) på Mc Donalds idag. Enligt kassörskan kunde man då inte välja mineralvatten att dricka utan var tvungen att välja fanta, sprite eller coca-cola!?! Det löste sig ändå, men hmmm det är väl klart man kan beställa mineralvatten i en plusmeny. Hon var nog en nOOb!

Barnstolar

Idag körde min bror och hans fru mig till Ikea så att jag kunde köpa barnstolar till killarna. Det blev blåa plaststolar (kallade Antilop) som fick följa med mig hem. Jag slog till och köpte fyra stycken, två att ha hemma och två att ha hos mina föräldrar. Egentligen hade jag velat ha ett par barnstolar i trä som de tidigare sålde på Ikea, men eftersom dessa inte fanns blev det plast. När vi hade monterat ihop stolarna så fick E o T inviga dom. De verkade trivas och för första gången så satt vi hela familjen vid matbordet och åt kvällsmat.
 Empati?

Är det början på ett barns empatiska förmåga när en bebis låter för att en annan bebis är ledsen? Elliot sympatiserar väldigt mycket med Theo, men jag kan inte påstå att jag har märkt att det är tvärtom. Måste ta och googla på detta.

Appropå empati så träffade jag en tvillingmamma i helgen som kände med mig för att jag hade två små pojkar. Hon kom själv ihåg småbarnstiden och hur jobbig den var. "Vi kom inte ur sängen förrän tre på eftermiddagen" berättade hon. Jag log lite i samspråk, men sa samtidigt att så jobbigt är det inte. Man hinner att duscha när man har tvillingar! Det är bara att ha dom i babysitters i badrummet om de är vakna. Jag går aldrig upp senare än åtta på morgonen och jag är lätt klar att gå ut på promenad vid tio. Så, näe jag kände inte igen mig jättemycket i det jobbiga och att man inte kommer upp förrän vid tre. Såklart blir man trött, men det blir man nog av en bebis också.Kortkväll

Igår var jag hos Emils systers vän Madde och spelade Gin Rummy med Emils syster, Sofia och Madde såklart. Det gjorde susen att komma hemifrån en sväng, dricka lite vin och spela bort sina pengar. Eller näe, jag spelade inte bort mina pengar för jag vann alla andras pengar, hehe som tur var handlade det bara om 80 kr totalt. Ja det var verkligen trevligt, lite synd om Madde dock som var så bakis så hon fick besöka toaletten ett antal gånger under kvällen, och då inte för att uträtta sin behov :P. 

Idag har jag och mina boys gått på stan för att köpa pyjamasar. De har nämligen bara en pyjamas var som passar eftersom de växer som små ogräs. Jag hittade iaf två stycken tvåpack på HM, ett med robotar och ett med något djur på. Det var helt galen rea på HM (förutom på bebiskläderna, typiskt!) så jag hade vissa problem med att komma fram och när jag väl kom fram till bebisavdelningen så hittade jag ett hörn där jag kunde parkera vagnen medan jag själv letade efter kläder. När jag stod och försökte hitta rätt storlek på pyjamasarna så fick jag plötsligt lite panik över att jag inte kunde se vagnen och att någon kan komma förbi och sno barnen, så jag skyndade mig att ta det jag skulle ha och gick snabbt till kassan. Knäpp man är ibland va ?!?

Jag hörde Theodore skrika och när jag gick för att titta efter vad som stod på låg Elliot och höll fast eller drog i Theos arm. Ajabaja.
Lillasyster

Nu har världens underbaraste lillasyster tagit studenten i ösregnet. Stackarna som fick stå på sina traktorflak och frysa, men de fick väl hålla värmen med lite alkohol. 

Studentlunchen var i Linghem hos Louise mamma. Louise som är Josefs fästmö tog också studenten igår så hennes familj tyckte det var en bra idé att slå ihop allt i ett. Det bjöds på väldigt god mat som Louise pappa (som är kock) hade lagat, däremot var det ganska kallt eftersom vi satt ute i partytält. Elliot och Theodore charmade Louise släktingar och jag hann knappt blinka förrän Theodore var borta. Louise mammas syster hade då kidnappat honom till övervåningen där resten av hennes familj befann sig och när jag gick upp för att titta till honom så satt hela familjen engagerad i hans matning. Jaha tänkte jag och gick själv iväg för att äta. 

Flashbacks: Jag minns då Veronica var liten och vi var på semester i Göteborg. Hon gick väldigt sakta när vi skulle ta spårvagnen till mormor och morfar, då upptäckte vi att hon gick och plockade upp fimpar som hon stoppade i sin jackficka. Hon menade att fimparna var fina och några hade faktiskt läppstiftsavtryck på sig. Mamma berättade för Veronica att cigaretter är äckliga och att hon fick sluta upp och samla på dom. Min lillasyster gav då upp sitt samlande och jag hoppas att inte kommer att återta det om några år, då det säkerligen skulle vara av en helt annan anledning än att cigaretter är fina. 

Jag tror att min syster får en lysande framtid och att hon kommer att skapa sig många erfarenheter av allt som kommer att komma i hennes väg!

Studenten

Imorgon tar min lillasyster studenten. Min lilla lilla syster har blivit så stor. Svårt att tänka sig. Nu är det bara Samuel kvar och han går ut om tre år, sen är det faktiskt E och T som står på tur, bara 15 år efter Samuel. Då är jag 40 år, har antagligen minst två barn till, bor i hus och har det ganska gott ställt med ekonomin. Att det är gott ställt med ekonomin har inte så stor betydelse, men eftersom Emils företag kommer att gå jättebra så är det väl bara att inse att man en dag kommer att vara lite halvrik ;).

Uss vad vi är förkylda (jag, Elliot och Theo), orkar inte vara sjuk mer och vill bara vara frisk från den här skiten. Trodde det skulle kännas bättre av att gå ner på stan idag men det blev bara sämre. När jag kom hem var jag så trött att jag inte orkade laga mat så jag beställde pizza på onlinepizza.se. Ganska slappt, men så är det när man inte är helt 100%.

Studentmössa

Varför har niorna amerikanska studentmössor när de går ut? Är det wild and crazy? Eller är det kanske någon ny tradition här i lilla Linköping?Sjukling-javisst

I lördags blev jag sjuk och fick 39,5 graders feber, ont i hela kroppen och i halsen. Jag tyckte fruktansvärt synd om mig själv och låg i sängen i stort sett hela dagen. Jag kan knappt minnas när jag var sjuk senast, vilket resulterar i att det blir extra synd om mig när de influensaliknande symptomen slår till. Vid kvällningen så tog panodilen slut och som tur var så kunde Sandra komma förbi med en massa panodil + andra roliga piller, vilket fick mig att må bättre än innan. Var däremot helt slut även igår (söndag) och Emils syster var gullig och gick ut med killarna på en promenad i några timmar. Emil och jag använde den tiden till att äta lite i lugn och ro och sedan SOVA. Idag är det mycket bättre, men det är fortfarande lite synd om mig. Jag har iaf lekt riktigt ordentligt med killarna idag, som kompensation för de närmaste dagarna. E o T utvecklas hela tiden och det blir bara roligare och roligare att vara mammaledig. Däremot skulle jag nog behöva en dag i veckan då jag kan få sova längre än till 6-6:30, om jag ska hålla mig frisk. 

Skönt att inte E o T fått feber, däremot är Theodore rejält slemmig och snorig. Så synd om killen när det inte är mycket man kan göra förutom att ge näsdroppar och ha huvudet högt. Det kommer nog bli några vakna nätter framöver.
Bebiskollektiv

Hehe det kom en ComHem kille och plingade på häromdagen och jag hade Elliot i famnen när jag öppnade. Inne i vardagsrummet låg Theodore och skrek. Killen såg lite fundersam ut när han hörde Theos skrik och när jag hade lämnat Elliot i vardagsrummet för att skriva på en kvittens till ComHem killen så satte killarna igång med värsta körskriket. De skriker liksom i stämmor och det låter som om det är minst fyra små bebisar som gastar. Det kändes skönt att ComHem-killen stod i trappuppgången när vi skulle ut och gå. Han såg nämligen lättad ut när han såg tvillingvagnen och hans tankar om att jag hade ett bebiskollektiv i vår lägenhet slogs förhoppningsvis ut.

Jaha och så var vi på bcv igår för att prata om barnmat. Det var E o T, en annan förtidigt född kille som vi träffar då och då + 5 små bebisflickor. Efter att ha träffat de andra småtjejerna som var i E o T:s ålder så märkte både Emil och jag att våra killar inte riktigt är lika mogna som en fyra månaders bebis. Så åter igen får vi nog tänka på våra killar som lite prematura och inte känna stress över deras mognad. Elliot fick däremot en lite fling med en jättesöt tjej som heter Alma. Får se vad det utvecklas till. RSS 2.0