Onsdag/Torsdag

Igår träffade jag en person som jag har lite problem att prata med. Jag hör nämligen nästan aldrig vad hon säger. Det beror inte bara på att hon pratar otydligt och lite tyst, utan det beror också på att jag hör ganska dåligt. Ingen bra kombination. När vi hade pratat ett tag och jag fick säga "va?" väldigt många gånger så bestämde jag mig för att det var bättre att bara säga "ja" och le. Hon frågade en fråga och jag sa "ja" och log. Då såg hon lite förvirrad ut och ställde frågan igen. Jag svarade fortfarande ja. Hon sa då "Jaha, men hur långt är det till affären?" Ajdå hon hade inte frågat en ja eller nej fråga. Jaja, detta händer nog de flesta människor lite då och då, men man känner sig lite dum, istället för att låtsas att jag hört vad hon sa borde jag ha sagt mitt femtioelfte "va?"

Idag har jag varit uppe sen fem, frånsett en halvtimmas sömn vid sex. Mina små knytt hade nämligen lite svårt att somna om efter morgonmålet. Vi får se om jag piggnar till och orkar träna med Sandra idag. Vi ska nämligen gå ner till Nautilus och skaffa årskort på Nautilus i Tornet som öppnar om några månader. Det kostar bara 149 kronor i månaden om man tecknar innan maj månad är slut. Det stod också något om att de hade kompiskort som kostade 249 kronor i månaden så vi får kolla upp det. Ju billigare dessto bättre! 

Först får Elliot bada med sina dopankor och sen ställer Emil upp dom på badkarskanten och leker kör med stämmor för den lilla publiken Elliot. Är han inte världens sötaste pappa? :)För ett tag sedan så fick E o T en hoppgunga av sin farmor som de i måndags testade för första gången. Mycket lyckat!
Här är det Elliot som testar gungan.


Theodore kunde inte bestämma sig för om han skulle äta mössa eller gröt igår. Det blev lite av varje.


Till sist. Varför står pensionärer bakom sin gardin i köket och tjuvgluttar? Jag tror inte att jag är ensam om att ha sett dom, de finns överallt i nästan alla städer. Jag förstår att de är nyfikna och vill se vad som händer utanför, men för det första, de syns bakom sin gardin så de kan låta bli att stå bakom den och för det andra, måste de se så buttra ut?

Punka

Imorse när jag skulle gå och möta Jennie (som hade sin son på samma avdelning som E och T var på i Örebro) märkte jag att det var punktering på höger bakdäck på barnvagnen. Shittans! Jag ringde Emil och skällde lite på honom för att vi hade köpt en barnvagn med lufthjul och att allt var hans fel. Emil sa att jag skulle kolla med cykelhandlaren om de kunde laga slangen i däcket och den tanken hade också slagit mitt huvud. Jag gick förbi cykelhandlaren som ligger kanske 100 meter från vår lägenhet och de båda männen fixade min punktering på mindre än tio minuter + att jag fick de andra tre däcken pumpade. De gjorde det också utan att jag behövde lyfta bort liftarna eller pojkarna från vagnen, därför kunde E och T ligga och sova i lugna ro medan de höll på och fixade. Mycket tacksam och 150 kr fattigare skyndade jag ner till stan för att möta Jennie (jag kom till och med innan henne :P). 

Nu har jag precis tagit ett bad på min barnlediga kväll och läst i Vi föräldrar om hur man bäst sparar till sina barn. Emil har i och för sig redan bra koll på sparande och fonder, men en annan som inte har det lärde sig en del. En av de viktigaste detaljerna är att välja fonder med låga avgifter. Emil och jag kommer nog att spara till killarna i aktiefonder, det är ganska hög risk men kan ge bra avkastning. E o T kommer ha tillgång till sina pengar på sin 18 års dag, hoppas de är kloka nog att inte slösa upp allt på krogen. 

Fick btw ett par jättefina stickade tofflor av Emils mormor igår. 

Härlig födelsedag och ett bra dop

Under den långhelg som nu är förbi så har jag både hunnit fylla 25 år och mina barn har döpts. En födelsedag som startade med frukost på sängen, lite besök av en god vän till Emil + hans familj och sedan hade jag en supertrevlig kväll med mina vänner, smörgåstårta, vin och singstar. Vad mera kan man önska sig! Min och Emils familj kom och firade mig på fredagen och på söndagen var det dop som gällde. 

Här är iallafall en del av de presenter som jag fick när jag fyllde år. Sweet!I fredags (22 maj) så fick en god vän till Emil en liten son. Han föddes i v 33 och mår efter omständigheterna bra. Jag har suttit här på morgonen och plockat ihop lite kläder till den lille, stl 46-50 kläder, som våra killar hade när de var sådär pyttesmå. Det kommer nog bli en tuff tid för den lilla pojkens föräldrar den närmaste månaden, jag och Emil tänker på dom lite extra. Nu ska jag mata Ellipelli och sen skynda iväg till sjukhuset för att lämna kläderna och köpa järn.Två små underverk

Vaknade imorse av att Emil kom in och visade en teckning som Elliot hade målat. Emil hade hållt fast pennan i hans hand och så hade Elliot själv fått röra handen. De är fyra månader idag, våra små underverk. För ett år sedan hade jag inte en tanke på barn och absolut ingen tanke på tvillingar. Tänk vad livet kan vända ibland och vilken tur man kan ha!


Jag träffade en tjej igår, som var på Neonatalavdelning i Linköping med sin son, samtidigt som vi var där. Vi pratade lite om hur plötsligt man fick reda på att man skulle få träffa sitt/sina barn (hon födde sin son med snitt i vecka 29). Det var ingen av oss som var beredd på att föda så tidigt och inte heller beredd på att få göra kejsarsnitt. Ingen av oss visste direkt om neonatalavdelnings egna värld. För det är verkligen vad det är. En egen värld där föräldrar går runt i korridorerna och funderar på om deras små fågelungar till barn kommer att klara sig eller ej. Emil och jag hade däremot sådan tur att vi aldrig funderade på om Elliot och Theodore skulle överleva, vi visste att de mådde bra, men att de behövde en del hjälpmedel för att kunna komma igång bra med värme, amning och i Elliots fall andningen. Vi är lyckligt lottade, Emil och jag, som har två välmående pojkar fast de föddes nio veckor förtidigt."Det blev för mycket för dig ikväll, tjalallallalla"

I helgen är det SOF- Studentorkesterfestivalen, eller det började egentligen i onsdags och håller på tills på söndag. Under senaste SOF som var 2007 så var jag mat-putte (matansvarig) och därför så får jag gå gratis på SOF i år + att jag får frukost, lunch, middag och vickningsmat på området. SOF2007  (vi var ca 60 pers i organisationen) får även gå längst fram i kårtegen på lördag och sen får man lite märken m.m. 

Eftersom jag har mina underbara pojkar att ta hand om så kan inte jag gå hela helgen men igår gick jag för att träffa det gamla gänget och ta några öl på området. Det visade sig bli en helt perfekt kväll. När jag kom till Villevalla så kändes allt lite nervöst, det var ju så längesedan jag var ute, men alla kom och hälsade och var supertrevliga så när vi gick mot Folkets park i våra blå hängseloveraller så var det nästan som förr. Inne på området var det bra stämning, alla var glada och drack öl. Jag och Sandra trallade runt, tog kort i en apa, en robot, en tutputte och en slemklump. Vi skulle även gå på speed-dating, men när vi hörde att det var RFSU som höll i det så kändes det lite väl seriöst. Vi drack lite öl och eftersom vi hade ölbiljetter så gjorde jag endast av med 25 kr på hela kvällen. Jag hann även med en mellanfest hemma hos Niklas innan klockan blev tolv och det var dags för mig att traska hemåt. På vägen hem möttes jag av sjungande studenter på cykel som sjöng "Det blev för mycket för dig ikväll, tjalalllala, nu ska du hem och sova tjalalllaaa". Jag log och tänkte att det blev alldeles lagom för mig ikväll och nu ska jag hem till min familj och bara mysa.

Konstigt nog är jag ändå jättetung i huvudet idag, det går att bota med C-brus och kaffe :)
Onsdag igen

Visst går veckan snabbt! Man hinner knappt blinka innan det är helg igen. Min kära syster önskar nog också att tiden skulle gå snabbt eftersom hennes dreamy är ute och tågluffar i Europa. Härligt att passa på att åka nu på våren och att Rickard har en trevlig resa även om han inte får ligga med Pete Dorthy ;P.

Killarnas dop börjar närma sig och jag borde börja ringa till ett konditori för att beställa tårtor. Jag gör nog det i eftermiddag. Det är ju sista dagen att anmäla sig till dopet idag så jag antar att de som inte hört av sig inte kommer. 

Igår träffade killarna o jag Emils syster Magdalena och hennes dotter Ronja. De skulle titta på en lägenhet och sen åt vi lunch i trädgårdsförening. Efter maten så lekte Magda och Ronja i lekplatsen tills det började droppa regn i luften. 
Det krävs koncentration för att gå i nätbron och Ronja klara det galant. Bakom henne sitter Magda på tur att gå över.

Jag känner att jag har lite skrivtorka så det blir inte ett längre inlägg nu, Kan inte någon göra något roligt som att skriva en privat sak och råka skicka det till fel person, så att situationen blir lite wierd. 

Näe nu ska jag o pojkarna snart gå en promenad med Rebecka (ej mitt alter ego) och Klara. Jag gick på mammayoga med Rebecka och hon fick sin Klara i slutet av mars då mina killar egentligen skulle ha kommit. Vem vet, E o T kanske blir crazy in love!


Lunch på strandgatan

Inte på det nya utestället Strandgatan utan på företagshotellet där Emil jobbar som i och för sig ligger i samma hus som utestället men jaja. Emil hade glömt matlådan hemma idag så jag, Elliot och Theodore traskade iväg för att äta tillsammans med honom eller jag skulle äta tillsammans som honom (E o T åt hemma). Det är en hel del skumt folk som jobbar på strandgatan, men det är å andra sidan positivt, då jag ofta går hemåt med ett leende på läpparna när jag tänker på de konstiga kommentarer som människorna kläcker ur sig. Idag var de lika konstiga som vanligt, speciellt en kvinna som Emil har väldigt svårt för. Hon frågade vad killarna åt och när hon hörde att jag höll på med att sluta amma sa hon "det är för kort, man ska amma längre", men mjölken räcker inte menade Emil, "ät bullar, kanelbullar, då får man jättemycket mjölk, jag ammade i ett år och jag åt jättemycket kanelbullar". Jaha vad har vi lärt oss idag? Att man ska äta kanelbullar för då kan man amma mera. Blir man inte väldigt fjärtig då? Får inte barnen ont i magen? Näe det förtäljer inte historien.

Igår trodde jag att det var Mors-dag så jag ringde hem för att gratta mamma, min syster svarade då och sa att jag hade fel och att det inte är förrän i slutet av maj. Typiskt dessa reklammejl som kommer där det står "Don´t forget Mothers day 10th may!!" Hur ska jag orka tänka efter att det kanske inte är samma datum i Sverige? Jaja, ingen skada skedd. 

När jag var på söndagsshopping igår så köpte jag två par byxor och två bodies till E o T för 2,50 kr. Det skulle ha kostat över 400 kr, men med presentkort och diverse rabatter så blev det så billigt. Trevligt!Ingen tvekan om att E o T är pappas små pojkar (Emil på de två översta bilderna, Elliot på den undre).

första vinet på nästan tio månader

Igår blev det en lugn kväll med Emil och barnen. Vi åt laxgryta, såg på Postkodsmiljonären och Talang. Och jag tog mitt första glad vin på nästan tio månader, eller jag drack bara halva eftersom jag var orolig att jag skulle bli för onykter. Vinet vi drack var ett mousserande vin som är ett av mina favoriter, men det kändes ovanligt starkt i smaken, antagligen för att jag inte druckit på så länge. Det räckte iallafall med ett halvt glas, kände inte av det och ville inte känna av det heller eftersom jag skulle natta E och T senare. 

Föresten så var det tur att jag inte drack mera vin (om jag nu ska tjata om det) för inatt var det livat. Klockan 2 vaknar T och vill ha mat, klockan halv fyra vaknar E och vill ha mat, klockan sex vaknar T igen, jag försöker söva honom till halv sju men ger upp och går upp och matar honom. Efter maten vill T leka tills E vaknar och vill ha mat, försöker äta frukost samtidigt som E äter i mitt knä, badar T, mat igen och sen är det dags att gå ut. Nu sover dock båda sött i sin vagn så jag tänkte börja laga lite mat. 

Senare i eftermiddag ska jag gå på dansföreställning. Min yngsta lillebror har gått en danskurs under vårterminen och de ska nu ha uppvisning, även Emils yngsta lillasyster ska uppträda. Kul, kul. Vid 6-tiden kommer Tessa och Sofia hem till mig och vi ska väl bara prata skit och kanske äta något gott!?!


Jag har börjat måla i barnrummet nu också, insperation till mina djur får jag från en hemsida. Ugglan är den första figuren och det kommer att bli flera.
 Emil bjuder Elliot på lite chips.

Babytravel twinjogger

Idag blev det lunch på stan med Emil och Josef, Elliot och Theo var också med såklart. Vi satt ute på Wookaway och åt i det kalla vädret, men det var ändå trevlig. När vi precis hade ätit klart så fick Theo ett utbrott så vi skyndade oss hem, den lilla sällskapssjuka ungen nöjde sig där hemma med att sitta i mitt knä med sin napp i munnen och allt blev frid och fröjd.

Igår såg jag på Efter tio med Malou när Marcus och Jonna Birro var där och berättade om deras son som föddes för några månader sen. Jonnas livmoderstapp hade varit så tunn så de fick binda ihop den och sedan var hon tvungen att vara sängliggande i 165 dagar tills barnet föddes. Uss förstå att vara sängliggande i 165 dagar och alla muskler som bara förtvinar. Jag kände då att våra fyra veckor på sjukhus med killarna nog inte var så farligt ändå. Det går väl inte att jämföra alla jobbiga saker, men eftersom jag tyckte att jag kände mig instängd på sjukhuset så kan jag tänka mig att inte Jonna kände att hon hade någon direkt frihet. Ja det gick iaf bra för den lilla bebisen som heter Milo.

Nästan varje dag när jag går ut med vår twinjogger babytravel så kommer det fram en liten tant eller en dam strax över medelåldern och ska kika in i vagnen, beundra barnen, fråga vad de har för kön och berätta för mig vad de själva har för koppling till tvillingar. Ett exempel från igår är: -Åhhh,,vilka små underverk. Är det flickor eller pojkar? Är det jobbigt? Jag kan berätta att det blir lättare sen när de har nytta av varandra. Jag har själv två flickor som är tvillingar men de är 45 år idag så de är inte så jobbiga att ta hand om * skratt*. Hejdå och lycka till. 
Ja, samtalen är väldigt lika, men kopplingen till tvillingar brukar variera, det kan vara barnbarn som är tvillingar, en förälder som har en tvilling eller att de själv är tvillingar. Jag har absolut inget emot de små pratstunderna utan tycker snarare det är trevligt att bli uppmärksammad, även fast det är killarnas förtjänst. Märkte idag att vi inte är de enda tvillingföräldrarna här i stan utan vi stötte på tre tvillingvagnar under en knapp halvtimma, det var som om alla tvillingar i hela Linköping var ute idag, crazy!

Ikväll kommer eventuellt några vänner hit och dricker lite vin, om inte så ska nog Emil och jag laga lite gott och ha en lugn fredag.


Torsdag morgon

Nu sitter jag här i soffan och mina små pluttar ligger i ena hörnet och sover. Idag började morgonen med ett lite aggressivt humör från min sida. Emil kom nämligen in och väckte mig strax före åtta och sa att han skulle dra till jobbet, detta ingick inte i min plan över morgonen eftersom jag trodde att han skulle åka vid halv nio som han brukar. Jag hade tänkt att duscha och äta frukost medan han såg till E o T. Emil erbjöd sig att stanna medan jag duschade men då kände jag för att bara ta det lungt och äta frukost, duscha kan jag göra senare. Så Emil gick till jobbet och nu sitter jag här och har precis ätit mackor, yoghurt med smak av persika och vitt te, en banan, ett glas vatten och en kopp kafffe, najs! Ja och sen fick jag såklart dåligt samvete för att jag skällt på min älskling utan någon speciell anledning så jag ringde och bad om ursäkt. Nu känns allt bra och jag ser fram emot en promenad med Carolina and the dogs senare idag. 

Jo sen i tisdags har jag ny frilla och ny hårfärg. Blond och korthårig. Det blonda känns väldigt somrigt och det korta är så praktiskt för jag slipper dregel och spyor i håret :)

E och T har börjat sova ganska länge om nätterna nu, ca 5 timmar i sträck, vilket är otroligt skönt! Inatt däremot så sov de bara tre timmar men det kanske berodde på att jag, barnen och sandra gick en promenad till Camilla i ryd och sen sov de i vagnen när vi kom hem så de sov ungefär tre timmar i vagnen. 

Näe nu börjar det röra sig och skrika under filten i soffan så det är bara att lämna datorn och börja mata barn.


Mina älsklingar

RSS 2.0