Måndag

Nu var det ett tag sen jag skrev här och jag känner att mina inlägg inte har haft så bra kvalité på sistone. Kanske handlar det om att jag inte är jättesugen på att skriva för tillfället. Vad har hänt då? Jo, en jätteskön och mysig helg med vin hos Sandra i fredags, besök av mamma och pappa i lördags och adventsfika med några vänner igår. Nu är alla friska och därför blir det öppna förskolan idag, vilket jag ser framemot väldigt mycket då vi har varit hemma i säkert en månad. Hoppas även på att gå på babycafé i tannerfors imorgon. E o T har fått sina första tänder. Varsin spets i nederkäken kan man känna :)

Ajaj

Nu har jag varit på vårdcentralen med E och T för att en sköterska skulle ge dom sin första dos av svininfluensavaccinet. Det gick bra, killarna grät såklart när de fick sprutan men tystnade ganska snart efter. Sköterskan frågade om jag ville välja varsitt bamseklistermärke till killarna, de ville jag, jag valde lille skutt till lilla E och skalman till T. Det passade dom bra och klistermärkena kommer att hamna i deras "Om mig" böcker. De känns bra att killarna är vaccinerade, men det känns också dåligt eftersom man faktiskt inte vet om de kan få några kroniska biverkningar såsom astma eller liknande. Om de skulle få det skulle jag garanterat känna mig skyldig, men det kändes ändå som jag hade att välja mellan pest eller kolera. Usss hatar att ta beslut om någon annans liv, men nu när jag har barn är det bara och vänja sig fram till deras 18 års dag.
DregelTheo till vänster.

Hands up

E misstog mig för en rånare.

10-månaderskontroll

Igår var vi på 10-månaderskontroll med killarna. Där satt läkaren och prickade för vad killarna kunde och läkarstudenten stod i bakgrunden och log. Bvc-sköterskan skötte vägning, mätning och snacket. Elliot vägde 10 kg och var 72,5 cm lång. Theo vägde 10 150 gram och var 73 cm lång. Killarna kan ju lite olika saker, men något som ingen av dom kan är att klappa händerna eller vissa ord, t ex lampa. Jag tror inte det iaf, de kan "kom hit" och de börjar skrika när man nämner välling, men jag tror inte de kan olika objekt än. Läkaren tyckte att de hade hunnit ikapp bra i utvecklingen så de hade inget att anmärka på iaf. Idag ska jag gå iväg och vaccinera dom mot svinet om de är feberfria. Hoppas att det inte blir för mkt sveda och värk!
Elliot försöker ställa sig upp bredvid brorsan :)

Finns det något härligare....

...än att vakna och se solen skina, se en Elliot som är piggelin, dricka nybryggt kaffe och äta pitabröd med sallad från gårdagen. Den piggelina Elliot väger såklart mest, men ändå, jag känner mig riktigt pigg idag och skulle tänka mig att köra bil men istället tror jag att det blir en barnvagnspromenad med Camilla och Albert.

Jag hade en supermysig fredagkväll igår. Sofia kom hit och vi åt, pratade skit, kollade på Idol och drack lite vin. Vi skrattade åt att Erik sjöng "I will love you baby" i låten "Always" som han tillägnade sin far. Sen grät jag lite åt att Erik hängde löst...eller näe det gjorde jag inte, men det skulle varit tråkigt om han hade åkt ut.
Ett gammal kort på Emil och knoddarna, så små och tjocka :P

Box

Igår var jag och Sandra på Box. Det skulle ha varit Bodycombat men instruktören var sjuk eller något liknande så det blev en vikarie som körde Box istället. När passet började 18:40 så var det bara jag och Sandra i rummet, och instruktören. Så det blev en ganska personlig träning. Jag och Sandra kämpade och boxades mot varandra, det blev mycket skratt och instruktören var säkert ganska road över våra "fina" tekniker när vi sparkades och blockade. Måste säga att det var ganska schysst att köra ett pass på två pers, dessutom, som sandra sa, så ansträngde man sig lite extra mycket då instruktören bara hade oss att titta på. Ja, det var schysst, man skulle ha ett såndant pass minst en gång i månaden. :) Idag har jag en grym träningsvärk, och den lär inte bli bättre tills imorgon. Det hör väl till, eller?
Titta så glada vi ser ut när vi boxas, jag och Sandra.

Och....

..så var febern tillbaka hos Elliot igen. Jag sov i E & T:s rum när jag vid halv tolv på natten hörde att E gnydde lite. Han hade då 39,5 grader, fick panodil och hade även imorse 39,5. Stackars lilla. Det blir inget jobba för mig idag, hemma och kurera lillen.

Friska

Så, nu tror jag att vi i stort sett är friska i vår lilla familj. Ja, vissa är mer eller mindre friska i huvudet, men annars så :P

Jag har övningskört långt idag, ca tio mil. Eftersom jag vägrade åka på motorvägen så blev det en hel del småvägar, eller "vägarna som gud glömde" med Björns ord. Ja tillslut kom vi fram dit vi skulle (en soptipp), och hem blev det motorväg, men inte med mig bakom ratten.


I vilken ålder slutar man uppmuntra barn när de rapar? Om E eller T rapar nu så får de höra "åhh vad duktigt" eller "bra killen". När börjar det bli "Uss vad äcklig du är" eller "Näe så gör man inte!". Bara en liten fundering som ni också kan fundera på.


Jag såg på "Bonde söker fru" nyss och tyckte att det var lite roligt när en av killarna som dejtar tjejbonden sa att han blev helt till sig av teknik och när tjejbonden höll på med det blev han ännu mer till sig. Det fick mig att fundera på om Emil skulle bli helt till sig om jag satt och programmerade eller tränade thaiboxning? Ja, vem vet.


Avslutningsvis vill jag bara berätta att Theo nu ställer sig upp. Han ställer sig mot bord, soffan och i sängen m.m. Supersött tycker jag och därför delar jag med mig av en bild när han står i sängen.

Sjukling

Min lilla sjukling är fortfarande inte frisk. Däremot var vi hos läkaren igår som lyssnade och tittade på honom. E skulle såklart vara nyfiken och pigg hos läkaren, vilket fick honom (läkaren) att undra varför vi var där. Däremot är det skönt att någon har tittat på honom. Jag måste ge en stor kram till alla mina kära vänner inkl min och Emils kära familj som ställde upp så mycket för oss igår. Skönt att ha så bra människor i sin närhet! Nu ska jag fortsätta att kurera lilla E. Systeryster är här och tar hand om den icke sjuka T :)

Sjukvårdsrådgivningens råd vid diarré: Ge ej: - mjöl, mjölk eller frukt Bra att ge: -majsvälling, havregrynsgröt -kokta saker, morotsoppa och mosad potatis med mycket fett. Tänk på att inte använda morotsavkoket!
Recept på vätskeersättning:
Koka 1 L vatten med 6 tsk socker och 1/2 tsk salt. Smaksätt med 2 tsk röd saft eller juicekoncentrat.

Helgen som varit...

Efter mitt muffinsbak och min kära familj på besök så begav jag mig till Niklas på fredagkvällen för att dricka vin och sjunga Singstar. Niklas var sur över att spelet buggade och jag kände att det kom lite antydningar om att det skulle vara mitt fel, då det var jag som använt spelet senast. Efter några timmar så upptäcktes det att Niklas bara hade kopplat sladdarna fel!? Förutom det lilla missödet så var kvällen helt perfekt. Det var schysst sällskap och när det bara var någon timma kvar tills stan stängde så gick vi till Platens där det blev en del skakande och sen en skön promenad hemåt.
Lite fulbilder från fredagen. Klicka på bilden om den ska bli större.
Lördagen var lugn och spenderades med min lilla familj. Jag bröt mot lagen vid ett tillfälle, men annars lungt som sagt.


Söndagen. Jag tror det är få gånger som jag har varit så orolig i hela mitt liv. Min oro var över lilla Elliot som hade 39,4 i feber + diarré, vilket gjorde att han var slö och inte kunde behålla sin mat eller dryck. En eloge till sjukvårdsupplysningen som var väldigt hjälpsamma och ringde upp både vid halv tolv, klockan ett och halv tre för att kolla läget. Senare på eftermiddagen lyckades han behålla lite morotssoppa, vätskeersättning och ikväll förhoppningsvis vällingen. Febern låg runt 38,5 med panodil i kroppen fram till halv nio då den ökade till över 40 grader och höll sig där eller strax under hela natten. Nu på morgonen har den gått ned lite igen...får se hur det går resten av dagen.
Min supergoda blåbär- och hallonmuffin. Den var godare än vad den ser ut :P

Outfits

Har inte så mycket att skriva mer än lillasyster är här och att jag ska iväg och övningsköra snart, så håll er borta från vägarna! Här kommer yesterdays outfits:
Theo fick ha sin oufit på sig i ca 20 min, sen var den neddreglad.
Elliot har sina plyschbyxor.

Rosa

Har fruktansvärd träningsvärk idag efter bodytoningen igår. Skönt att mest ha suttit vid datorn hela dagen på jobbet. Hoppas Sandra också har ont, annars känns det ju lite orättvist ;)


Lite skojigt, idag hade alla kvinnor på jobbet rosa tröjor. Lite kul. Jag hade lila, vilket också är en ganska feminin färg. Så det var feminint på jobbet idag. Förutom den enda killen på jobbet. Han borde också haft en rosa tröja.


Elliot och Theo har precis somnat efter att ha fått sitt nattdopp. Jag önskar att Theos hosta ska gå över snart, han har hostat hela hösten nu och nu i influensatider så blir andra människor med barn oroliga om mitt/mina barn hostar på deras. Det sägs att svininfluensan smittar genom hosta och nysningar. Inatt får småttingarna flytta tillbaka till sitt egna rum igen och det känns lite med tanke på Theos hosta, men det ska nog gå bra. Hoppas ni får en god nattsömn.
Såhär ser det ut hemma hos oss när man dammsuger. Två stycken svansar efter dammsugaren.

Dagen gick

Denna dagen har gått så snabbt att det känns som om jag precis gick upp. Morgonen var skitjobbig eftersom jag gick upp vid halv fem och inte fick sova om. Myskillarna var däremot rara hela förmiddagen och när Emil vaknade vid 11(!) åt vi lunch tillsammans. Efter maten tog Emil småkillarna och gick för att göra ett studiebesök på hans jobb. Jag fick stanna hem och sova i flera timmar, vilket jag kan tala om behövdes. Känns som om jag aldrig varit så trött i hela mitt liv. När jag vaknade kände jag mig inte som en ny människa. Jag kunde nog somnat om och sovit hela natten. Däremot hade jag övningskörning och sen ett pass på gymmet. Efter det kände jag mig ovanligt pigg. Imorgon är det jobba som gäller och Emil ska vara hemma och umgås med smågrabbarna, mys!

Ett stort leende varje gång jag ser denna reklam.

http://www.youtube.com/watch?v=yIutgtzwhAc

Dalai Lama

Yippi, Theo är feberfri, eller han var det igår kväll men han var väldigt sval imorse så jag litar på att han är frisk. Väldigt skönt måste jag säga. För visst är det jobbigt och oroande när ens barn har hög feber.

När vi var på stan och letade efter en farsdag present så fick jag upp ögat för en bok om hur Dalai Lama ser på mänskliga relationer och hur man förbättrar dom. Först tänkte jag att detta är något för Emil, sen tänkte jag att nej, detta är något för mig. På framsidan av boken står det "Hur du förbättrar din förmåga till kärleksfulla relationer". Nu är jag ganska kritisk när jag läser och det är inte säkert att jag lär mig något av denna bok, men det kan vara värt ett försök. Så jag köpte den till mig själv för att bli en bättre människa, ni som står mig nära får väl se om det fungerar :P.

Virrig

När man har fått lite för lite sömn så blir man minst sagt lite virrig. Theo vaknade vid 21-tiden efter att vi hade lagt honom för natten och var kokhet. Tog tempen, vilken nu låg på 39,3. Lite panodil, vatten, byte av blöja och kläder och sen somnade han hos mig i soffan. Däremot sov han så oroligt så tillslut fick han sova bredvid mig i sängen. När klockan var runt 4 på morgonen så vaknade båda killarna och skulle ha välling. Theo har då fortfarande 39,3 i feber. Mer panodil och sen söver jag först Theo, därefter Elliot och till slut somnar jag själv. När jag vaknar ligger Theo bredvid mig i sängen....har inget minne av att jag har tagit upp honom, men mitt i allt virrvarr så måste jag ha gjort det. :P
Trots febern så leker Theo som vanligt. Theo längst fram med grodan i munnen.

Farsdag

Det var svårt för E o T att hitta en present till sin pappa, tillslut blev det "Maffia", en pocket och kolatryfflar.  Vi firade Emil vid tretiden, jag och Emil åt tårta och småkillarna smörgåsrån. Jag vet, livet är inte alltid rättvist. Vi har bestämt att vi ska vänta länge innan E o T ska få testa socker. Sen vet man aldrig hur länge.

Theos feber har legat på ungefär samma nivå hela dagen, strax över 38,5. Hoppas att den är lite lägre imorgon eller att han inte blir rejält sjuk.

Feber

Det gick bra hos tandläkaren i fredags, inga hål och räkningen gick på 48,75 kr. Helt lagom måste jag säga!

Theo har sovit jätteoroligt inatt, har haft honom hos mig mestadels av tiden och tog tempen på honom imorse. Den visade 38,7. Jag gav honom en alvedon (klockan fem) och sen har det varit full rulle fram till nu (klockan nio). Han allmäntillstånd verkar inte vara så påverkat med andra ord, men det kan ju vara början på en influensa så vi får se. Elliot har ingen feber :)

Jag hade tänkt att middagen igår, pasta med kyckling, champinjoner, parmesanost, grädde och vitlök skulle räcka så att E o T kunde få det till lunch idag. Men icke...det blev lite för gott :P Så nu måste jag sticka iväg till mataffären och handla lite lunch. I eftermiddag kommer killarna att fira Emils första farsdag. Tänka sig.
Husfriden är gjord när det serveras välling.

Tandläkaren

Idag har jag mitt årliga besök hos tandläkaren, hmm fast förra året "missade" jag visst att gå dit och sen var det några år där mellan 20-23 års ålder, men ja det ska vara årliga besök. Tandläkaren eller tandläkarens sekreterare ringde mig till och med förra veckan för att fråga när jag kunde komma, istället för att skicka lapp, så mycket ville de att jag skulle komma. Ja, jag är lite nervös men det ska nog gå bra.

Inlägget "Working åtta till fem" skulle ha publicerats igår kväll men jag glömde visst det och såg det ligga framme här på datorn imorse. Bara så ni vet.
Elliot med oidentifierad mat kring munnen. Fotograf: Sofia Pettersson

Working åtta till fem

Vaknade klockan halv fem imorse av två små knoddar som vägrade somna om innan deras slitna mamma skulle upp klockan halv sju för att göra sig iordning till jobbet. Någon sekund efter att min väckarklocka ringer så plingar det på dörren och där står svärmor, redo att ta hand om killarna när jag går. Hon skulle egentligen inte ha kommit förrän vid tio men var mycket välkommen då jag kunde duscha och göra mig iordning i lugn och ro. Cyklar iväg till jobbet och funderar på om mitt huvud kommer att hålla idag. Två koppar kaffe senare så känner jag mig otroligt pigg och jag kände att min arbetstid blev mycket effektiv. Mikael, the one and only guy, på kontoret fyllde 26 år idag och bjöd på supergod tårta på fikarasten. Vissa var förundrade över att en kille kan ordna så fint med tårta :P Ja, det var en trevlig arbetsdag men nu är jag sjukt trött och har ont i min rygg som jag lyckades sträcka i tisdags.


Emil är sjuk, den lilla stackaren, har hög feber och hostar en hel del. Han påstår att han kanske ska gå till jobbet imorgon, men jag skulle inte tro det....

Kebabish

Handlar man på den lokala pizzerian för ofta när pizzabagaren säger: "Jag känner din röst" ?!

Antireklam

Häromdagen satt jag i godan ro och matade E o T med lax på barnmatsburk. När de ätit ett tag så såg jag en väldigt mörk "ärta" i maten. Efter en närmare titt på "ärtan", då jag spolat av den med vatten så tror jag inte längre att det är en ärta. Se själva.
Den så kallade ärtan
Det var detta de åt.

Spjälsängar

När min mamma och syster var här i lördags för att ta hand om E o T så ställde vi in deras spjälsängar i vårt rum så att mamma och Veronica skulle slippa springa emellan vårt och deras rum om killarna vaknade mitt i natten. När vi kom hem så berättade mamma och Veronica att killarna i stort sätt sovit hela natten. Oj, det var bra tänkte jag och efter en vidare eftertanke så bestämde Emil och jag oss för att ha kvar sängarna i vårt rum natten till måndagen. Även den natten sov de hela natten utan vidare avbrott. Men inatt...har de nog vaknat varannan timma och vissa gånger samtidigt. Det blir att flytta tillbaka sängarna till deras egna rum inatt. 

Däckad Elliot efter att ha hällt i sig en hel flaska.
Theodore
Idag är det träningsdag men jag vet i ärlighetens namn inte om jag orkar träna. Gör du det Sandra?

Sofias dag!

Vi glömde att sjunga för henne, kom jag på nu. Ajdå. "Ja må hon leva.....ja må hon leva....Sofia, hon leve...hipp hipp"


Jag och Emil pussade killarna farväl, sa hejdå till barnvakten (min mamma och min syster) och åkte iväg till Stockholm tillsammans med Sara och Mattias. Förfesten satte igång så fort vi satte foten i Thomas och Åkes lägenhet (eller den hade egentligen börjat innan men...). Där bjöds det på bål och annat tilltugg. Det var en väldigt lugn förfest även då Åke och Emil snappsade i sig en sjuttis Finlandia. Vi hann med pendeltåget in till centrala Sthlm på håret. Efter en snabb titt på klockan så tror jag vi fattade beslutet att inte gå till Debaser, vilket planen var från början, utan gick till Rocks efter en rekommendation. Rocks var inte en rocklubb, utan en hårdrocksklubb där människorna hade skinnkappor och långt hår, med undantag från vissa halloweenklädda typer. Drinkarna inne på klubben var rejält spetsade, toalettdörrarna var av stål och gick inte att låsa, det fanns inga sitsar på toaletterna och dansgolvet bestod av en och annan långhårig man eller kvinna som headbangade. Trots detta så hade jag det supertrevligt, härligt sällskap, det fanns tvål vid handfaten på toaletten + att jag faktiskt fick citron i mitt kolsyrade vatten som jag var tvungen att beställa efter att ha snappsat något vidrigt som smakade en blandning av whisky och cognac..uha. Vi sprang till sista tåget men såg det åka iväg framför ögonen på oss. Det blev tillslut Mc Donalds och en svarttaxi som avslut på kvällen. Riktigt bra kväll och jag hoppas att Sofia hade det lika trevligt, det var ju trots allt hennes dag!
Födelsedags"barnet" Sofia (bakom henne födelsedagsbarnet Thomas och hans nya tjej.)
Turturduvorna Sara och Mattias
Thomas, den veckas gamla 25-åringen.
Emil överaskar med att slänga upp Sofia i luften.
Fina Sofia. (Lägg märke till toalettdörren till höger)
Snyggo och jag.
Vi som gick ut efter förfesten. En tapper liten skara. F v Åke, Emil, Sofia, moi och Henke.

RSS 2.0