Helgen

Eftersom jag inte har skrivit något sen innan helgen så måste jag bara berätta att världens underbaraste kille fyllde år i lördags. Vi firade honom dock i fredags med våra familjer eftersom han hade go-tävling hela helgen. Själv var jag, Elliot och Theo i Rimforsa och firade min pappa som fyllde år den 17 september. Emil: Grattis älskling i efterskott (på bloggen). Du är finast!

Klockan är åtta, killarna sover och jag har precis ätit och ska snart fixa ordning i köket. Hörde rykten om att Emil blir jättesen ikväll så det är nog ingen mening att sitta uppe och vänta på honom :P
Köpte ett par nya pyjamasar till E och T idag på Lindex, här nedanför ser ni dom.

Läkaren

Läkaren skrev ut hostmedicin till kidsen, så vi får se om det hjälper. Hoppas det, för jag är så trött att jag inte vet hur jag ska överleva den här dagen! E och T däremot är pigga som små mörtar.
Måste berätta en grej om gymmet. Inne i omklädningsrummet, bredvid handfaten så står det en stor lapp : Fyll på vattenflaskan på toaletten! Laglydiga som Sandra och jag är har vi varje gång fyllt på vattenflaskan på toaletten, stått där i kö även då folk har haft lite ont i magen och tagit lite extra lång tid på sig. Eller för min del har det inte handlat så mycket om laglyda utan snarare om att jag trodde att jag blev förgiftad om jag drack vattnet utanför toaletten. Vi var inte heller de enda som funderade på vad felet egentligen var och varför man inte kunde fylla på vattnet i omklädningsrummet. Jag traskade iväg till receptionen för att fråga och en vältränad kille säger: "Ja, men det är för att vi inte vill ha så mycket spring här, men om du väldigt gärna vill så får du fylla på din flaska här." Och så pekar han bort mot en vattenkran i receptionen. Hmmm jag fattar noll! 1 sekund senare kopplar jag, jaha skylten betyder att man ska fylla på vattnet i omklädningsrummet och inte ordagrant inne på toaletten. Vilken idiot har då skrivit skylten? Hehe näedå, men en lite missuppfattning och nu fyller Sandra och jag på våra vattenflaskor i omklädningsrummet och slipper köa till toaletten. Ja, så kan det gå. Gymmet jag talar om är föresten Nautilus i Tornet, om det är någon annan som inte förstått skylten ;)

Fredag

Nu ska jag snart iväg till läkaren med mina små pluttar. Deras hosta verkar inte gå över utan snarare bli värre så vi ska dit och se om vi kan få något mot den. Annars så är det födelsedagsfirande här i eftermiddag. Imorgon fyller Emil 32 år och därför kommer hela familjen, från bådas sidor, hit och firar. Det blir med andra ord rikligt med folk här hemma!
Har jag nämnt att Elliot och Theo hasar sig framåt nu? Det är väldigt underhållande att se på och det går fort som bara den. Däremot har jag inte riktigt fattat deras fixering vid sladdar? Jag försöker gömma sladdarna bakom saker eller under saker, men de lyckas ändå gräva fram dom. Måste ha ärvt pappas hjärna :P
Hoppas alla får en fin fredag! Solen skiner iaf över oss linköpingsbor. Tjopa

Hemköps Tikka Masala

Hemköps egna Tikka Masala är ingen höjdare, snarare ganska äcklig. Bara så ni vet!
Och så en pappa-son-bild. Emil och Theo myser i duschen.

Scones

Nu har pojkarna somnat och jag har precis ätit en scones. Jag hittade ett recept på www.scones.se på ostscones. Supergott! Om man gillar scones rekommenderar jag verkligen den siten eftersom det fanns massvis med olika sorter att baka. Till mina scones avnjöt jag en kopp kamomill te (vilket man egentligen ska ha i ansiktet enligt Cosmopolitan :P).
Härlig scones med ost ovanpå. Mumma!
Jag vet inte om jag nämnde något om begravningsbyrån "Fondkistan" som ligger på S:t Larsgatan och som hade en barnkista stående i skyltfönstret? Iallafall så lade jag och Emil märke till detta när vi skulle till "De klomp" för någon vecka sen och vi var inte de enda. Två par bakom oss blev också ganska upprörda. Okej att barn dör, men att skylta med det anser jag är väldigt groteskt! Idag när jag gick förbi hade de bytt ut skyltningen och det stod lite blommor och sånt istället, bra jobbat begravningsbyrån.
Jag måste också så säga att om ni vill se bra bilder på E och T så gå in på dandrikkmuskelberger.blogg.se.
Elliot och Theo efter att ha ätit Smoothie som jag gjorde åt dom imorse bestående av banan, björnbär och yoghurt.

Hostigt

Uss usss natten har som vanligt varit väldigt lång. Lilla Elliots hosta har inte blivit bättre, snarare sämre. Han vaknade vid elva, när jag skulle gå och lägga mig, sen hostade han i min famn fram till klockan ett, då jag fick i honom en flaska välling och sen sov han någon timme i sträck innan han vaknade igen. Jag ringde till vårdcentralen nu på morgonen och de sa att jag fick avgöra själv om han behövde besöka en läkare, men att förkylningshosta är väldigt vanligt och att man ska titta på om han har problem med andningen eller om allmäntillståndet är dåligt, vilket han inte har. Jag ska avvakta några dagar och se om hostan blir bättre. Han är glad och äter som han ska på dagarna, men det känns jobbigt i mitt mammahjärta när han hostar så...

Nice

Superhärligt väder idag! Och igår också för den delen, men då var jag inte på humör att skriva här så. Jag bjöd hit Sandra på lunch som i enkelhet bestod av tonfisk och spagetti med ketchupsås. Eftersom Emil får kväljningar av tonfisklukten så får jag passa på att äta det när han är borta. Efter lunchen drog vi ut på en promenad. Vi fick sällskap av Camilla och hennes nyfödde kille. Så söt, så söt. Efter att vi lämnat Camilla och "Kurt" så gick vi till en lekpark. I lekparken fanns en trasig bebisgunga och en hel del andra roliga saker som mina barn var alldeles för små för, däremot var inte Sandra och jag det. Vi testade en gunga på en stolpe som man kan snurra runt på och ett hjul som snurrar om man går på det. I vagnen satt E & T och funderade på vad vi hade för "fel" när vi upprepade gånger inte klarade av att göra som barnen gör, gå ett helt varv på hjulet! Skitkul! Väntar tills jag kan utmana killarna :P

Gokväll

Ikväll är jag gräsänka. Emil ska på sin lillebrors 25-års fest och själv får man vara hemma med barnen. :) Hipp hipp hurra till honom! Det gör mig absolut ingenting, då jag känner mig ganska seg efter allt besök och ser fram emot att Sandra ska komma hit och joina mig med ett glas vin så det blir en skön och lugn kväll.

Jag, Emil, barnen och Veronica var nere på stan en sväng tidigare idag. Det stod nämligen i Corren att de skulle stänga av storgatan för att det är den europeiska trafikveckan och gatan skulle bli full av blommor, musik och olika marknadsstånd. Bu, säger jag bara. Musik: Oki det var nog okej, spelades både utanför Hi-Fi-klubben och vi St:Larskyrkan på någon stereoanläggning. Grönt med blommor: Hmmm det var en lite gräsplätt, kanske 1,5 meter i diameter som såg ut att vara liksom bortklippt från en gräsmatta, på denna plätt stod ett blomsterarrangemang. Fint. Stånden: Nja, det var ett stånd som sålde böcker (tror det var Bokias) och sen ett par stånd till som såg väldigt beiga ut. Så, nja inte så mycket att ha. Annat kan man däremot säga om den internationella matmarknaden som har varit igång i tre dagar och hade sin sista dag idag. Så mycket folk att det tog år och dar att ta sig igenom massan. Okej, alla skulle inte titta i de olika stånden utan var bara tvungna att passera förbi (som jag) , men mycket spännande grejer hade dom. Det italienska ståndet var min favorit, där såldes det choklad som t ex tiramisuchokladen som såg så god ut att det bara vattnades i munnen på mig. Det holländska ståndet sålde massa olika salamikorvar, och jag och min bror slog till och köpte sju olika sorter till vår kära far i födelsedagspresent. Till korvarna får han en flaska rött vin och en härlig ale. Passar bra som present eftersom han sa, när jag pratade med honom senast, -Rebecka, jag vill inte ha någon present. Köp inget till mig. -Näe, näe, sa jag. -Gör INTE det (barsk ton). Oki men det blev en liten present för en struntsumma eftersom vi är många som är delaktiga.

Emil går runt och hickar nu...det är SKAPLIGT störigt så jag tror jag ska gå och skrämma honom lite. Hoppas alla mina läsare får en trevlig lördagskväll!

Vad vill han där bakom egentligen?

Oj oj

Hur ska jag orka träna dubbelpass ikväll när natten har varit så knäpp? Elliot har varit superjobbig inatt, men eftersom han är förkyld är han lätt ursäktad! Det blev inte många timmars sömn för mig däremot, längtar supermycket till helgen, då killarnas pappa tar mornarna :P Jo, jag och Sandra ska träna två pass ikväll. Hur ska detta gå?
Idag var det 8-månaders kontroll på bvc. Elliot vägde 9400 gram och Theo 9600 gram, de var 70 cm långa. Så de ligger pyttelite över viktmässigt och lite under längdmässigt men annars var allt bra. Fick tips på en bra salva "locobase repair" för ansiktet på killarna och "mini derm" till kroppen. Båda är jätte torra och röda nu när det har börjat bli lite kallare. Så vi får se om krämerna funkar!
Jo lite stolt måste jag bara berätta att min träning har gett resultat. Kom igår i ett par jeans som jag inte har kunnat ha sen innan jag blev gravid. Okej, de satt supertajt! Men tajt är ju snyggt, eller? ;)

Älskarinna

Gick hemifrån klockan sex ikväll för att träna ett pass med Sandra. Passet hette Bodytoning och bestod av en halvtimmas step och en halvtimmas styrka. Jag ber om ursäkt till tjejen bakom mig (kräft-Sandra) för att jag hade lite svårt att hänga med i vissa steg. Jag längtade extra mycket på att få prata med Emil eftersom han inte sov hemma inatt (antar att han sov hos älskarinnan), men när jag kommer hem är lägenheten bäcksvart. Alla sover. Klockan är åtta. Jag värmer maten som Emil har lagat och sätter mig för att titta på idol. Det är faktiskt ganska skönt när alla sover, så efter idol blir det ett härligt bad och sen sova sova sova.

Storlek 44

Alla kläder som Elliot och Theodore hade den första tiden utanför magen är nedpackade och uppställda på vinden. Kommer jag någonsin att få tvillingar igen, eller kommer jag att få en bebis som kan ha kläder i storlek 44? Nja, inte så troligt, därför tog jag ned och ramade in ett par favoritdresser som jag fått av mina kusiner (av den danska designern Ida T) i storlek 44. Hoppas att killarna tyckter att det är roligt att ha när de själva blir vuxna. På baksidan av ramen har jag satt dit bilder på killarna när de bär kläderna.

Jobbet

Var och hälsade på hos Frubo idag. Det var, som alltid, lika trevligt att träffa alla och jag hann ta en kopp kaffe innan vi drog vidare på stan för att shoppa present med Sandra. Efter att jag slutade på Frubo så har det börjat en ny kille, han var inte där idag när jag kom så jag frågade en av de anställda vart han höll hus. Hon sa då att han var hemma och sov, ibland satt han uppe och spelade poker på nätterna så när lunchen kom var han så trött att han gick hem och sov. Hehe om jag satt uppe hela nätterna och var trött på lunchen skulle jag nog ändå inte säga att jag gick hem och sov, även om jag gjorde det?!? Han måste iaf bo väldigt nära sitt jobb och äta sin lunch j-vligt snabbt om han ska hinna sova under denna timma!
Annars så har jag idag fått se Camilla och Davids lilla plutt. Han var supersöt! Däremot får man inte veta hans namn förrän de har haft sin namngivningsfest. Alltså får jag fortsätta att kalla honom Kurt (som hans mag-namn). Kurt var jätteliten även om han vägde en hel del över medel, kan inte tänka mig att E o T har varit två och en halv gånger så liten som honom!

Söndag

Ja då har ännu en vecka gått. Hade en trevlig kväll igår, förutom min huvudvärk som började runt fem och hängde i hela kvällen. Det serverades banan- och pärontårta plus att det fanns mängder av bål att dricka. Som på nästan alla hemmafester så bildades det i början av festen små grupper, bestod mestadels av människor som kände varandra. När sedan människorna blev lite mer berusade så blev det omgrupperingar. Jag, däremot höll stadigt ihop med min grupp hela kvällen (Sofia :)), men vi beblandade oss även med de andra grupperna. Grupper under gårdagen var till exempel en brunstig killgrupp bestående av fyra killar och en skåning (:P), lite pargrupper och sen en stor grupp där alla andra var. Framåt ett-tiden så blev det dags att dra ner till stan för utgång, och jag, trött som en gnu, åkte hem där Emil (till min förvåning och glädje) fortfarande var vaken. Bra avslut på kvällen!

Nu är klockan elva på morgonen och jag har hunnit äta lyxfrukost med ma famille (ägg, bacon, rostat bröd, kaffe, juice) och vi har badat. Tänka sig att fyra pers kan få plats i vårt lilla badkar :P Killarna sover och jag väntar på att få finbesök från Sofia som ska uppdatera mig om vad som hände ute på krogen efter att jag avgått.

Punktlista

  • Nu har äntligen David och Camillas lilla kille kommit! En stor grabb på 4600 gram och 53 cm lång, då kommer han nog tåla när E o T gaddar ihop sig :P Längtar tills jag får träffa den lilla mannen!
  • Idag är det tjugofemårsfest som gäller! Eller femtioårsfest eftersom det är två som fyller, kära Sara och Linn. Ska träffa Sofia om ett par timmar för att shoppa lite på stan inför ikväll, härligt! Får se om det blir lite förfestande här innan vi drar vidare till Ryd, där festen äger rum.
  • Har SJUK träningsvärk i magen och hela överkroppen, den är värre än igår Sandra! Skönt att veta att man har ansträngt sig iaf, ska vid jul ha en SJUKT snygg mage ;)
  • Vill börja övningsköra med Emils mamma och hennes man snart, det ända jag väntar på är mitt handledartillstånd! Sköt upp mina körlektioner på trafikskolan i en månad så att jag ska hinna öva lite!
  • Elliot har börjat få humor, skrattar åt brorsan när han har på sig "fulmössan" från Skänningemarknad och när han blir rädd.
Theo med "fulmössan"

Födelsedagar

Var alla mammor och pappor tvugna att "kramas" under december månad? Det känns som alla fyller år nu! Trevligt med födelsedagar och fester men alltid lika svårt att hitta bra presenter. På lördag har Linn och Sara sin femtioårsfest, vilket jag är laddad inför, men svårt att hitta en bra present. Jag och Sofia får slå våra kloka huvuden ihop. Det är alltid bra att köpa presenter ihop med någon då presentbudgeten kan bli något större och presenten förhoppningsvis bättre. Erika har sin tjugofemårsfest på fredag, vet inte än om jag kan gå på den men en present ska hon iaf ha! Min käre far fyller år nästa vecka, sen är det Sandras födelsedag och vad ska jag ge till Emil? Eller pappa behöver jag inte tänka så mycket på, föräldrar gillar ju alltid hemmagjorda prylar så det blir nog en teckning i år igen ;)
Nu ska jag återgå till Elliot, då han ligger och övar på sina falsettskrik i samma rum som brorsan sover. Inte poppis!
Det börjas tidigt. Ett av mina barn är kleptomaner, hittade denna nallepuhskallra i vagnen efter att vi hade varit på öppna förskolan.

Swing it

Igår eftermiddag sken solen och efter några misslyckade försök att få tag i David och Camilla bestämde vi oss för att killarna var redo att testa gungorna i lekparken. Såhär såg det ut.
Theo

Elliot

BF i fredags

BF= BarnFritt, för er som inte lyckades lista ut det ;)
Mamma och pappa kom hit runt åttatiden på kvällen i fredags för att Emil och jag skulle kunna gå ut och äta. De sov såklart över och kunde ta killarna på morgonen. Vi gick iallafall ut och åt på Yogi, the one and only indiska restaurangen i Linköping. Vi gick senare vidare till "The klomp" http://www.deklomp.se/ för att avnjuta en annorlunda öl. Ölen vi drack tror jag hette La Trappe och var väldigt, väldigt söt. Inte direkt min smak, men vi kunde sitta och smutta på den i en timma och atmosfären på puben gjorde att vi definitivt kommer att besöka den igen. Drog sedan hem till Sandra som hade en liten fest, däremot drog de flesta gästerna när vi kom!?! Det gjorde dock ingenting för vi skvallrade och spelade guitarhero och tiden rann iväg. Kvällen var alldeles lagom och det var supermysigt att vara ute med Emil på tu man hand för en gångs skull.
Emil trimmade håret med pappas trimmer innan vi gick ut :)

Födelsemärke

Har suttit och nojjat i flera dagar över Emils konstiga "födelsemärke" och mutade med att ta tvillingarna fyra dagar i rad om han kollar upp det. Så kom jag på att jag har ett eget födelsemärke som borde kollas upp, ett nytt som jag har fått under tån. Därför ringde jag själv hudläkaren som sa att jag var tvungen att gå till vårdcentralen för att få en remiss upp till hudkliniken. Hon tyckte att jag borde kolla upp det eftersom det är ett nytt under foten..så hmm det lät ju inte så bra men jag tror inte det är någon fara om man upptäcker dom i tid så att man kan ta bort dom.

Torsdagmorgon

Klockan är tjugo i åtta på morgonen och jag har varit igång sen klockan sex då Theo vaknade. Nu har båda killarna ätit sin välling och somnat om, då passar jag på att äta frukost i lugn och ro. Det är så lungt och skönt när alla sover och man får sitta för sig själv en liten stund. Är nu inne på min andra kopp kaffe och funderar på vad jag ska ge Emil i födelsedagspresent. Han önskade sig att få gå på Go-helgen (http://sv.wikipedia.org/wiki/Go_(brädspel)) i Linghem, helgen efter hans födelsedag. Klart han får det, men det känns inte direkt som en present från mig. Förslag?
Hehe måste berätta om en kvinna som jag träffade på bebisfikan förra måndagen. Hennes barn skriker väldigt mycket, hon berättade att han skrek nästan hela tiden. Fick aldrig reda på vad det berodde på, kanske var det kolik? Ja, iallafall så låg Elliot och Theo och sov på golvet för de blev helt utmattade av att det var så mycket bebisar i de två små rummen. Kvinnan frågar om de jämt är så lugna och jag säger att det varierar men att de är ganska snälla. Hon säger då att hon önskade sig ett barn med lite go i (som hennes barn) för att hon fått för sig att då har de lättare att ta sig fram i livet när de blir äldre. Jaha, sa jag och log. Sen funderade jag på hur hon tänkte. Hennes hypotes var alltså att om man är ett skrikit barn så blir man också en bestämd människa som röjer sig fram i livet. Ja, jag tror det var så hon menade och jag har för mig att hon själv arbetade som läkare och hade ett ganska hetsigt humör. När jag gick därifrån så kändes det som om hon hade menat att det blir svårare för mina barn att ta sig fram i livet för att de är lugna. Ja, det beror nog på vilken karriär de ska ha, men frågan är om man verkligen kan anta att ett barn som skriker vid en månads ålder, även kommer att vara "skrikig" som vuxen? Jag föredrar ändå att ha mina lugna barn med lite mindre "go" i, precis som dom är.
Theo lekte snigel igår och hade babysittern som sitt hus.

Octomum

Såg ni dokumentären på kanal 5 igår? Tänkte skriva ett inlägg om "octomum", men Sandra hann visst före och jag har inte sådär jättemycket att tillägga förutom min kommentar på hennes inlägg. Så om ni är intresserade läs om octomum på : dandrikkmuskelberger.blogg.se.

RSS 2.0