Besök av faster och kusin

Emil kom hem idag efter att ha varit i sälen sedan i onsdags. Jag tror det var skönt för honom att komma iväg en sväng även om han hade lite hemlängtan och kände sig lite sjuk. Men hur kan man undgå att ha hemlängtan med en sån underbar familj :P


Strax efter att Emil kommit hem så ringde hans syster Magda och undrade om hon och hennes dotter Ronja kunde komma förbi en sväng. Jättegärna tyckte vi! Så de kom förbi på en kopp te. Ronja lekte superbra med E o T i deras rum och jag märkte väl att de uppskattade hennes sällskap och även sällskapet från faster. När det började bli läggdags för E o T så begav de sig av men innan dess så sjöng Ronja några sånger som hon hade lärt sig, bl a årstidsvisan eller vad den heter (januari börjar året...februari kommer...). Det lät väldigt fint och melodiöst!


Var även på Priso idag och köpte en sån där platt mopp. Shit vad mycket bättre den var än den gamla moppen med trasor som hänger. Ja, det var lite husmorstips. Ett annat husmorstips är att det tydligen inte går att köpa flytande alvedon för barn på priso (om inte han i kassan hade fått något om bakfoten).


Nu ska jag se på "Solsidan" på Tv4play. Såg den delvis i fredags men eftersom E o T var vakna så fick jag mest glimta :).
Här leker dom på killarnas rum. Elliot längst ned, sedan Ronja och sen Theo.

Ronja och Theo. Elliot valde att sitta i någons knä så Ronja var snäll och satt i hans stol.


Helgen med sjuka barn

Inskolningsdag 4 har jag inte så mycket att säga om och inskolningsdag 5 blev aldrig av, då jag och Theo inte kände oss så krya. Theo hade på fredagkvällen hög feber och båda killarna sov väldigt dåligt hela natten. Vaknade och skrek, ville inte somna om och så, ungefär varannan timma. Jag var trött lördag morgon när vi gick upp halv sex och för att få killarna att bli trötta igen, så att jag skulle kunna få sova en stund så badade jag dom. Elliot somnade efter badet men Theo ville vara uppe och leka och sen byttes de om med att sova och leka under dagen. Då var solen väldigt välkommen, vilket fick mig på bra humör och jag tror nog att även killarna blev lite piggare av det. Efter lunchen var vi ute en sväng och sen flöt dagen på helt okej! Vid middagen somnade nästan Elliot och jag tog tempen på honom, då hade han 39 graders feber. Han fick panodil men febern sjönk nog inte så mycket av det. När båda killarna sen somnat fick jag väcka Elliot kl halv nio för att ge honom en andra dos panodil, då hade han 39,5 grader och i stort sätt kokade. Panodil, näsdroppar, vatten och öppen altandörr fick Elliot att piggna till så han blev sprallig som bara den. Ungefär vid halv elva fick jag honom att somna och då tyckte jag fortfarande att han var varm. Jag ställde klockan på halv ett för att gå upp och titta till honom och då var han sval igen. Skönt! Så sov vi allihopa fram till klockan sex och nu har killarna somnat igen så nu ska jag försöka springa iväg och duscha innan dom vaknar igen. Hoppas på att skruttarna är så pigga imorgon så att vi kan gå till förskolan och fortsätta vår inskolning!

Inskolning dag 3

Idag fick killarna måla med färg för första gången. Den mesta färgen hamnade inte på pappret utan i två små munnar och ansikten. Theo tröttnade ganska snabbt och rev bort sin teckning från bordet, men innan dess han personalen ta en hel del bra bilder. Härligt att se dom måla för första gången!


Nu kommer vi sakna Emil, som åkte till sälen idag, fram till söndag kväll!

Bilder från inskolningen

E och T på förskolan.

Inskolning dag 2

Klockan är halv sju och det gick inte att dra ut på läggningen för småkillarna längre. Jag själv är också svintrött och funderar på att banga "Desperate housewife" ikväll eller kanske sova och sätta larmet på nio.

Även denna inskolningsdag gick bra. Vi lyckades få killarna att sova i "sovrummet" efter lunchen och de + en liten kille till sov i två timmar. En hel del av de andra barnen skulle sova endast en halv timme eller en timma (sedan väckas av personal) för att kunna sova hemma på kvällen. Medan barnen sov drack jag och Emil kaffe och te i personalrummet under en timma och en timma ägnade vi åt att leka med de andra barnen. Jag har redan hittat en flickvän till Theo :P

Killarna tyckte det var trist att gå hem när klockan var två och det är ju positivt!

Inskolning dag 1

Idag var det första dagen på inskolningen i förskolan för E o T. Det verkade vara ett trevligt ställe med bra personal. Elliot dunkade en dockas huvud i golvet så att Theo började gråta (trodde kanske det var en liten bebis? :P). Det är inte lätt när deras mamma (och pappa) bara köper bilar till gossarna, nästa leksak blir klart en docka! Killarna fick även träffa sin lilla kusin Love som går på samma avdelning och de åt panerad fisk för första gången. Theo klarade för första gången att lägga en pusselbit i ett pussel och sken som en sol när det var avklarat. Båda killarna satt även för första gången på varsin stubbe. Tänk vi var bara där i två timmar och ändå hann vi med så mycket. Tänk vad som kommer hända imorgon när vi är där mellan 9-14. Kommer de sluta krypa och endast gå för att ta sig fram, kommer de ljuda sin första bokstav eller säga ordet morot för första gången? Ja, vem vet.

Fredag

Sitter just nu och kollar på let´s dance. Willy dansar just nu och visst är det underhållning. Jag blev däremot lite fundersam när Anna Anka var med på The voice och berättade att hon hade blivit erbjuden en mängd pengar + en plats i finalen om hon deltog. Hmm då började jag fundera på om det är uppgjort att Willy fortfarande är kvar och att Elisabet Höglund var med så länge förra säsongen?


Idag har jag klippt och färgat håret. Jag har även jobbat mellan 8-15 så jag har varit borta hela dagen. När jag kom hem blev Elliot helt galen och klängde sig fast som en liten apa. Han har börjat göra det och det är så himla sött, han liksom virar om sina ben och armar. Theo däremot nöjde sig med lite kramar och sen somnade han :) Theo är lite mer crazy i sin pappa, iaf just nu. Det märks att de har perioder som de skiftar i, mer gnälliga, mer kramiga, mer hungriga, mer trötta, med mera, med mera. Det är skönt att de inte är i samma period samtidigt. :D Elliot somnade också toksnabbt när jag la honom i sängen. Det kändes nästan lite tomt.


Idag gick Elliot mellan dörrposten till vardagsrummet och soffan, han stannade även på vägen och plockade upp en leksak. Applåder för det!

Vallamassivet

Idag har vi varit ute i solen vid Vallamassivet och "åkt" pulka och grillat korv. Ingen i familjen Ladén/Ingberg åkte pulka men korv åt vi och småkillarna åt korvbröd. Det var mysigt men kallt som .... Sällskapet var mycket trevligt och bestod av Sandra, Erik, Sara, David, Camilla, Stina och Albert! Jag måste även säga att alla hade väldigt snygga skidställ! Utebyxorna (som vi säger hemma i Rimforsa) var skitsnygga. Jag och Emil tänkte skaffa in ett set var nästa vinter, för nu får denna vinter snart vara sluta :P Jag och småkillarna gick hem efter korven eftersom jag jag frös och dessutom kände mig lite orolig över att killarna var kalla. När vi kom innanför ytterdörren på vårt hus kom jag på att jag inte tog med mig nycklarna när vi gick...attans! Som tur var anlände Emil ca 20 min senare och vi hade smörgåsrån i vagnen till de hungriga :) Elliot och Theo var ganska kalla när vi kom hem så det var skönt att vi gick när vi gick. Här kommer det iaf lite bilder från idag.
Jag och Elliot myser och Sara står i bakgrunden och pillar på sin vante
Erik, Sandras pojkvän och i bakgrunden står Camilla och vinkar och Albert kikar upp ur vagnen. Nu syns det inte så bra men Eriks skidställ var väldigt snyggt!
Hela familjen samlad
Sara visar glatt upp sin korv, och det var verkligen gott. Eller min korv iaf, Saras korv kan jag inte uttala mig om.
Stina, Camillas söta dotter fikar. Ska också tillägga att hon har inte så stort huvud som det ser ut, utan det är en hjälm under mössan. Annars kunde man trott att det var en stor hjärna för denna unge är klipsk.


Lugn fredagkväll

Sitter just nu och zappar mellan på spåret och let´s dans. Emil gick för ett tag sen iväg för att spela poker och småkillarna sover så jag är helt själv. Även fast det händer ganska ofta känns det skönt. Jag ska titta på "Solsidan", som enligt mig är en klockren serie!! Och sen blir det nog att lägga sig och läsa lite innan jag somnar.

E o T har börjat gå nu. Det kan bara gå några steg och sen faller de (eller slänger sig mot mig) men om några veckor så springer de nog omkring här som små illrar. Det är även bara knappt en vecka kvar tills de börjar på dagis. Jag tror det kommer bli super och inte är det så stimulerande att umgås med sin gamla mamma hela dagarna.

Min chef frågade idag om jag skulle jobba i sommar. Jag sa nej, denna sommar vill jag vara ledig med småkillarna och det ska bli sååå härligt!

RSS 2.0