Skitdagar

Det finns skitdagar och det finns bra dagar, idag var det en skitdag.

Ledig dag

Idag har min mentor studiedag med sina barn och det innebär att jag får vara hemma med mina barn. Härligt! Vi började morgonen med att sova till klockan åtta och nu är det snart dags att göra sig iordning för en liten promenad, senare kommer Camilla och hennes barn förbi. 

Jag är i stort behov av att göra om i lägenheten! Blir snart tokig på hur det ser ut här och bättre blev det inte när jag besökte en riktigt stilren och snygg lägenhet i helgen. Inspirationen började spira i mitt huvud.


Jag var och besökte min nya praktikplats för första gången igår och det verkar vara en härlig klass med mycket humor. Min mentor verkar bra och jag kom in förvånansvärt bra i lärarrummet. Sen är det bara plus plus plus att jag kan cykla eller gå dit på en behaglig tid!

Att tänka förstör bara, det är bättre att bara slappna av och glida med....
Theo och Elliot, underbaraste killarna! '

Födelsedagsfest

Idag är det en dag då jag verkligen känner att jag lever, i hela kroppen! Självförvållat såklart. Det är bra att ha sådana dagar ibland, så att man inte glömmer..

Föreläsning om hot och våld i skolan

Den var inte direkt vad jag hade förväntat mig...I anmälan till föreläsningen stod det: vad får man göra? vad får man inte göra? var går gränsen? "Börja med skolan så löser sig resten"
Jag trodde att föreläsningen skulle vara mer konkret fokuserat på skolan, men om jag hade läst mailet noga skulle jag ha sett att personen som skulle föreläsa kom från ett företag som arbetar med friskvård och personsäkerhet. Föreläsningen handlade i stort om hur man ska samarbeta, personalen emellan, och mycket mindre fokuserat på skolan och eleverna. Föreläsningar om hur man ger varandra feedback i personalgruppen och att kroppsspråket är väldigt viktigt när man talar är något som jag har ganska god koll på. De frågorna som stod i mailet ägnade föreläsaren nog fem minuter till och för att svara på dessa hade han ett utdrag ur lagtexten där det står vad man får göra i form av självförsvar. Man FÅR ta tag i eleven om den tänker slå dig eller slår dig och man får försvara sig mot en elev som ger sig på dig eller om någon elev ger sig på en annan elev får man gå emellan. Ja, inte trodde jag att man bara ska stå och se på när en elev misshandlar en annan elev eller att man bara låter sig bli misshandlad själv. Jag trodde detta var självklart. Att man alltid får försvara sig eller försvara någon annan som utsätts!

Nu var det längesen jag skrev

Vad kan det bero på? Ork är svaret på den frågan. Visst går jag ibland runt och formulerar blogginlägg i huvudet, perfekta blogginlägg som när jag väl kommer till för att skriva ned dom inte alls blir så bra. Säkert många som känner igen sig i detta I-lands problem. Ja, annars är det frid och fröjd här. Fick ett G på på senaste tenta vilket kändes skönt, speciellt eftersom barnen var sjuka och jag hade lite kort om tid att få ihop den. Jag själv har fått något skit i ögat, antagligen en liten bakterie som ligger och irriterar, ser inte så fint ut men jag hoppas det går över snart och inte blir värre. Idag har jag hemmmastudier och för en gångs skull går det ganska bra. Jag läser just nu om hur man bedömer svenska som andraspråk. Kan vara nyttigt att kunna då jag förhoppningsvis kommer att arbeta med det i framtiden :). Idag är det tvätt som står på listan efter att barnet har somnat. Får antagligen ett besök av bror och en liten visit av Sandra senare. Baka brödbullar och se på "Desperate Housewifes" måste jag även hinna med. Det gäller att ta vara på dagarna så bra som möjligt då tiden är så knapp!

Händer denna vecka: Intressant föreläsning och workshop om hot och våld i skolan kl 15-18:30 imorgon Sofia kommer hem på torsdag Niklas fyller år på torsdag (hoppas på att både träffa Sofia och Niklas på torsdag, kanske även Sandra om hon orkar :)) Annars jobba förmiddag och föreläsning eftermiddag resten av veckan.

Tjo på er!
Det är kul med regn!

RSS 2.0