att påverkas

eller att påverka är en gåva som vissa människor har på andra. Vissa människor kan göra så att allt de gör och säger påverkar en själv så att det går rakt in i själen, oavsett om det är på ett bra eller dåligt sätt. De folk som får oss att bli påverkade är då oftast de som betyder mycket på ett eller annat sätt. Det är tufft att bli påverkad, känslorna strömmar runt i hela kroppen, man vet inte riktigt vart man ska ta vägen och det är mycket frustrerande. Hela tiden känner man, varför låter jag mig påverkas? Det är väl bara att skita i det. Det jobbiga är att det inte går att skita i sina känslor och därför kan det vara så skönt att bara skriva ner det för att bli av med de värsta strömningarna. Däremot så är påverkan fruktansvärt härlig ibland, när man känner ett glädjerus i hela kroppen, från tårna upp till huvudet. Man ler i hela ansiktet och man är glad rakt in i själen. Det finns inga problem och man skulle alltid vilja känna så här. Det som är hårt är att det ofta är samma personer som påverkar oss till det glada och till det som gör en ledsen. Ska man låta sig påverkas? Hur jobbigt det än kan vara så måste jag säga att även då man mår dålig över dessa hoppande och sköra känslor så är det i alla fall bättre än att inte känna något alls, och med detta avslutar jag detta inlägg.

image15

Kommentarer
Postat av: gudrun

"Ska man låta sig påverkas?"

Alla intryck påverkar en, på ett eller annat sätt. Man kan inte välja bort påverkan. Däremot kan man många gånger välja vad eller vem som ska FÅ påverkar en själv. Vilken påverkan man vill exponera sig för. De valen är inte alltid lätta att göra. Man kan inte ta alla positiva och negativa känslor och stoppa in dem i en ekvation och få ut ett kristallklart svar.

Att skriva kan vara ett sätt att reda ut tankarna, för att få en åsikt eller ett beslut att växa fram. Att diskutera med någon man litar på ett annat. Det viktiga är att man får ur sig sina tankar, så att man man får lite distans till dem.

2008-02-16 @ 16:16:37
Postat av: jag

Tack för din kommentar. Jo det är sant att det är mycket upp till en själv att välja vad som får påverka en, däremot är det svårt att ta ett beslut som gör att man tar avstånd från det som påverkar.

Jag kan hålla med om att det kan vara bra att få ut sina tankar, men ibland kan det vara bra att hålla dem inom sig, speciellt när man inte riktigt vet själv vad man tänker. Så fort man berättar sina tankar för någon så blir de mera verklighet på ett sätt som kan vara skapligt skrämmande ibland.

2008-02-17 @ 17:39:52
Postat av: lil sis

Du borde skriva en låt :)

2008-02-28 @ 16:51:05
URL: http://darkviwi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0