Vilken trevlig dag det blev

Igår när jag vaknade kände jag mig lite nere, Emil hade jobbat hela helgen och hade gått till jobbet innan jag vaknade + att tvillingarna var griniga. Jag matade barnen och sen ringde jag sjuksköterskan på bvc för att fråga om det är normalt att bebisar är hesa. Både Theo och Elliot blev hesa i helgen och jag (nojjig som jag är) är rädd att det var starten på RS-viruset. I vilket fall som helst så sa sjuksköterskan att det inte var något att bry sig om och att barn blir hesa. Vi gick ut i en timma för att få frisk luft och rensa våra huvuden. När vi kom hem så ringde Sofia och sa att hon skulle komma förbi för att hennes tåg hade gått sönder. Efter det kom Camilla och Sandra, vi fikade och Camilla hjälpte till att mata Theo + att hon roade den bebis som jag själv inte hade i famnen. Vid sju-tiden kom David hit och hade med sig mat som han lagade till oss. Maten var lagom klar tills Emil kom hem vid åtta, då vi åt medans vi tittade på "Famlijen annorlunda". Det blev en mycket trevlig dag och kväll, mycket bättre än vad jag hade hoppats på när jag vaknade på morgonen. 

Nu (tisdag) sitter jag och väntar på att det ska komma några och rensa våra fläktar. Dum som jag är har jag inte lämnat extranyckel till dom så vi får stanna inne tills de har varit här. Sen kanske det är någon som vill följa med på promenad? :)

Vaknade runt ...

...sju imorse av att barnen skrek, då hade jag sovit en timma sen senaste matningen. Som vanligt matade Emil dom och gick iväg till jobbet. Sov sedan lite halvdåligt fram till halv nio då kidsen verkligen ville ha mat igen. De slukade sin mat med god aptit och vid halv tio kunde jag hugga in på min frukost medan E & T satt i sina babysitters och lyssnade på Mora Träsk. De verkade iaf digga det, inte konstigt då Emil brukar gå runt och sjunga "Tigerjakt" och "Huvud, axlar, knä och tår". 

Efter frukost ville killarna inte alls sova så vi sjöng lite och jag läste en kort saga ur "Barnens första bok". Alla nyfödda får nämligen en bok från Linköpings kommun, vi fick två olika böcker, den ena var en ramsbok som ser ganska trist ut och sen en jättefin antologi, blandat med ramsor och sagor. I den fina antologin så finns det bland annat ett pekboksavsnitt som ni kan se här nedan.  


 

Vid elva tiden kom Carolina förbi med bullar för att hon fick låna Bryman och sen blev det en härlig promenad i solskenet vid tolvtiden. Fick sällskap av Josef och slöt senare upp med Emil. På vägen så mötte vi även en kille som vi träffade när E & T låg på sjukhuset. Deras lilla pojk som heter Joosuua och inte Joschua,  var också född förtidigt och fick komma hem ett par dagar innan våra killar. Joosuuas mamma trodde att E & T var en flicka och en pojk?!

Senare på eftermiddagen fick vi besök av Emils mamma och hennes man Björn. De hade varit på Babyproffsen och köpt fin fina bärselar, en hoppgunga och ett par skallror. Det var extrapris på bärselarna, kostade 399 kr, när de egentligen skulle kosta 949 kr, skaplig rabatt och extra trevligt när man behöver dubbel uppsättning. Precis när Emils mamma och Björn skulle gå så vaknade T och hade värk i magen, sen skulle han ha lite mellanmål och slocknade lika snabbt som han vaknade. Tror dock att han fejkade hungern bara för att få ligga och mysa en stund och det säger man väl inte nej till :)

Avslutande vill jag bara säga: Härligt, härligt med sol och vår!! Tänk vad vädret kan påverka humöret!(Mina små korpulenta barn i sina nya coola tröjor från Camilla)

Promenaden

Idag skulle Elliot, Theo och jag ta en promenad i den härliga solen och hälsa på Emil och hans arbetskamrater på deras kontor. Tråkigt nog var inte vädret riktigt på vår sida. När vi gick ut var solen där och strålade men efter ca 5 min så blev det mulet och blåsigt. Vi fortsatte vår promenad och var glada att det inte snöade. Så mötte vi Emil och Adrian, köpte varsin latte på Waynes och gick vidare mot kontoret. På kontoret så hälsade vi på hans arbetskamrater som berömde pojkarna sådär som man ska göra när man ser bebisar "åhh vad söt, så små osv.". Eftersom Emil jobbar i ett företagshotell så träffar man på en del annat löst folk när man är där på besök. Idag så gick den skumma killen med ashbergers och vad han nu mera har förbi. Gölle, en kvinna i 40-årsåldern som Emil och dom andra verkligen avskyr för att hon är skum och bla stjäl yogurt , kom förbi och stod och pratade ett bra tag. Jaha och sen var det dags för hemfärd. Solen var fortfarande borta men nu hade det även börjat snöa. Eftersom det blåste så blev det jobbig snö som försökte ta sig in i vagnen där E & T låg och sov i lugn och ro. Jag halvsprang hem för att inte barnen skulle vakna, tror jag tog mig från stan till min dörr på tio minuter. Så när vi har kommit hem och jag har packat upp ungarna ur vagnen så börjar solen att stråla. Nu (2 timmar senare) strålar fortfarande solen. Jag säger bara typiskt!

När jag är ute och går med tvillingvagnen så har jag märkt att man får ganska mycket respekt från pensionärer med rullatorer och även vissa fotgängare. Idag så såg vi iallafall en pensionär och när vi var ungefär 50 meter ifrån henne så går hon in till kanten med sin rullator. Där står hon sen och trycker tills vi har passerat, man känner sig nästan lite dum och får skynda ännu mer så hon inte ska stå där och frysa.  

Adrian tyckte att det såg ut som jag kom gående med en glassvagn när jag kom gående med vagnen. Vad fick du det ifrån Adrian?!? Måste vara att twinsen är söta som glass :P(Ellio och Theo i sin finfina vagn)

vakentuta

Theo vill inte sova idag. Eller Theo vill inte sova i sin säng idag, om han ligger på min mage så sover han minsann så då kan man ju räkna ut hur mycket jag har gjort idag förutom att sitta i soffan och mata. Måste köpa en scarf så man kan gå runt med dom när de sover. Vakenheten har han nog ärvt av sin kära far som inte heller brukar komma till ro så lätt.

Jaha vad har hänt annars då? Igår hade vi besök av Rebecca, Martin och deras lilla Cornelis, eller jättebebis som jag skulle säga. Inte för att han är stor för sin ålder (snart 1 år), utan i jämförelse med E & T. Jag kan inte ens tänka mig att de ska bli så stora och en dag ha riktigt vuxenbajs. Kidsen är fortfarande känsliga för att träffa andra barn men det rör de barn som går på dagis och eftersom inte Cornelis börjar på dagis förrän om två veckor så passade det bra att han hälsade på nu.

Har kommit på att jag ligger lite efter med födelsedagspresenter sen de små föddes. Har åtminstone fyra pers som ska inkassera sina presenter när jag träffar dom. Så om någon känner sig träffad så är det på G. 

Idag jobbar Emil över så jag blir själv i några timmar till. Trist, trist, det är skönt när han är hemma. 

Näe nu ska jag spela lite gitarr och fundera på vad det blir för mat ikväll innan det är matdags för E & T igen. 

(Elliot och Theo har en givande diskussion innan det är dags att sova)

Att vara mamma...

är helt underbart när de små tittar på en och ler. Nu råkade jag läsa att så små barn inte ler medvetet men vi säger det så blir allt mycket trevligare. Oftast ler de dessutom när de bajsar eller när de har bajsat klart rättare sagt, när de håller på och bajsar blir de helt röda i ansiktet, sträcker på sig och liksom formar ett O med läpparna.

Men det är inte alltid så lätt att vara mamma när man ska vara två till lags. När det är dags för mat så brukar jag lyfta upp den killen som rör sig mest i sängen så tyst jag kan så att inte brorsan ska märka att han flyger iväg. Det fungerar nästan ALDRIG. När jag står och byter på den första killen så hör man illvrålet från den andra som ligger kvar i sängen helt ensam och övergiven. När Emil är hemma så kan han förbarma sig över den stackars ensamme. När jag är själv så får jag skynda mig att byta på den första, lägga honom i soffan (ett litet hörn i soffan som jag sätter en mur av kuddar runt så han inte ska trilla ned) och hämta den andra killen. Sen får den andra killen ligga i mitt knä medan jag försöker mata den första. Jag måste också hela tiden trycka in nappen i munnen på den andra killen (han spottar ut den annars), annars tjuter han över att han är sist i matkön. När den förste killen sen är matad och rapad så är det nummer två som ska få äta, men då vill inte ettan ligga för sig själv så även han får ligga i knät och sparka medan jag matar. Ja så kan det se ut. 

I helgen så köpte jag ett babygym till killarna. Jättefint med Pingu, Pingus mamma, två fiskar, en spindel, tre random Pingus och en sko?!? Jaja den är iaf jättefin, det tråkiga är att tvillingarna inte riktigt uppskattar den än. De ser inte så långt och kan inte fokusera blicken på de roliga Pingusarna så just nu är det en superdålig barnvakt, men jag hoppas att den senare blir en god hjälp.


RSS 2.0