"Lilljul"

Nu har vi haft vår "lilljul" med Emils familj och det var riktigt mysigt. Emil och jag hade fixat lite julinspirerad mat som potatisgratäng, korv, köttbullar, röbetssallad, sill, lax, m.m. och så klämde vi ihop oss i vardagsrummet :) Det märktes hur mkt barnen uppskattade sammankomsten och idag så pratar Theodore jättemkt om kusin Ronja och tomten :) Killarna fick mycket fina/roliga julklappar och idag ska vi testa deras elmotorcyklar som de fick av sin farmor och Björn. Jag trodde även att det skulle bli lite jobb att städa undan efter all mat sen men Emils syster for fram med väldans fart och tjof så var allt undanplockat :) Barnen somnade toksnabbt efter att alla gått hem och jag gick till min kära lillebror för att socialisera lite. Där satt vi framför den öppna elden och drack vin. Eftersom han bor i ett kollektiv så var det även lite annat trevligt folk där. Jo, just det jag pratade även lite med en av Josefs vänners mamma som var där på besök. Hon bor i Luxemburg och jobbar som lärare på en svensk skola. Jag berättade lite om att jag var sugen på att åka iväg och hon sa att man behöver minst 2-3 års erfarenhet inom läraryrket för att få ett arbete utomlands och för ens egna skull. Detta fick mig att tänka om lite om framtiden. Jag hade tänkt att jag skulle åka iväg ganska snart efter examen men det kanske är vettigt att vänta några år och det är ju 5 år kvar tills barnen börjar skolan så det är ingen brådska :)

Juldagen

Idag har varit en produktiv dag. Efter att vi hade ätit lunch och pojkarna sovit sin timma så gick vi ut för att åka pulka eller gå till lekparken. Ellliot var supergrinig när vi var ute och detta resulterade i att Theo fick springa runt ett tag, gunga lite och sen gick vi hem, total utetid= 30 min. När vi kom in bakade vi pepparkakor. Detta gick inte heller så bra då E och T passade på att stoppa i sig degen så fort jag tittade bort. Annars var de riktigt duktiga på att sätta formerna på de utkavlade delarna. Det var även tur att vi hade lite "köpepepparkakor" hemma eftersom jag råkade bränna barnens verk....mjo så kan det vara. Efter pepparkaksbak blev det middag, sen bad och efter det bestämde jag att jag och barnen skulle gå till Domkyrkan på julkonsert. Jättebra idé, verkligen superbra...... Nja det gick inget vidare. Elliot var jättetrött men kunde inte komma till ro i kyrkan och när han väl hade gjort det genom ett frenetiskt gungande av vagnen så började Theo sjunga med kören. Det var inte så farligt men efter kören kom en solosång och Theo klämde i riktigt ordentligt ihop med mannen som sjöng. Jag försökte hyscha på honom men det hjälpte inte så mycket. Jag blev nervös för att få dagens ris i tidningen och just när jag satt och tänkte på det började Elliot skrika att han hade ont någon stanns. Så jag tog vagnen och halvsprang ut genom kyrkan samtidigt som jag tyckte att situationen var riktigt jobbig. Dessutom körde jag vagnen över en grav (i golvet) på vägen ut, får man det!?! Nej, ingen mer julkonsert för oss om det inte speciellt är en "familjekonsert eller barnkonsert".

God Jul!...

...alla nära och kära!! Hoppas ni alla har en riktigt underbar jul. Jag och småkillarna åkte till Rimforsa igår kväll för att iaf träffa tomten en snabbis imorse innan det var dags att fara tillbaka till lägenheten och Emil som är magsjuk. Tomten såg både snäll och läskig ut och när han knackade på altandörren och frågade killarna om han fick komma in svarade Theo: Nej, inte! Haha, sen snackade han bara om tomten efter att tomten hade "gått hem". Mamma skickade även med lite julskinka och hemmagjorda köttbullar så att vi kunde ha en liten julmiddag här hemma. Det uppskattades mycket och nu är jag så pass trött att jag funderar på att krypa i säng. Än en gång! God Jul!

London

Råkade se några gamla kort ligga här på datorn, jag sitter vid den stationära nu :P Det fick mig att tänka tillbaka på London osv...hmmm kan bero på att korten är tagna i London.
Det här kortet gillar jag skarpt, känns som om jag står stilla medan världen runt omkring passerar. Taget i London år 2008 med Emils mobilkamera :)

Tack Sandra

För att du hjälpte mig att sätta ihop pojkarnas kollage till dagis, här är resultaten :)Känslor

Lyssna på "Highway man" med Hofmaestro och jag garanterar spratt i kroppen. Perfekt låt till mina känslor som är sprattiga, rastlösa och förvirrade.


Idag har jag varit och julshoppat på Ikano, fick tag i lite, har en del kvar men grovjobbet är gjort :). Har fått upp en gran här hemma med lite hjälp och barnen har äntligen fått tillbaka sitt rum att leka i. Nu ska jag snart slå in lite paket innan det blir dags att krypa till kojs!


Kan man bli överfull på känslor? Mina känslor måste vara väldigt lättpåverkade, då jag får samma rus av att lyssna på Bruno Mars "Grenade" som ett par glas vin på kvällskvisten. Jag är lycklig över att jag har världens underbaraste barn och jag är lycklig över att jag har så underbara vänner och familj. Lycklig.

Satt och tittade igenom våra kort och hittade dessa från året som snart är förbi :)

För många månader sen tog Emil en paus i sitt systemkamerafotande så dessa bilder är minst ett halvår gamla, men visst är de härliga :)
Albert i domkyrkoparken
Skruttar i badet
Sofia och jag på min födelsedag
Elli-pelli och jag
Sandra, som man vanligtvis ser henne, med kameran i högsta högg.
Ledsen Elliot, en funderande Theo
Theo: - Ja, jag ger min napp till brorsan
Mobilsladd är gott!
Albert och Camilla i parken
Fina Magda
Theo
Elliot

Lite somriga bilder här på slutet men jag vill ändå passa på att önska mina (min) läsare en God Jul!!!

RSS 2.0