Ahhhh

Just nu står E o T i sina sängar och övar sig på att skrika högst. Inte för att de är ledsna utan bara för att det är skoj antar jag :) Sötisarna ska sova nu och det brukar ta en stund för dom att komma till ro, efter de somnat är det duschtime för mig!

Min syster sa häromdagen att hon tyckte killarna hade olika hårfärg. E jätte blond och T lite mörkare blond. Det kanske berodde på ljussättningen här hemma eller så är de små skruttarna tvåäggs.

Lördag

Massa snöa har det kommit under natten och fortfarande stormar det snö här utanför. Jag säger som på Paul i "Vakna med the voice": Äntligen kommer det snö! Vi som har längtat efter det hela vintern!


Ja det är bra att vara optimistisk i snöyran. Jag skulle gärna vilja ha vår och sommar nu men jag kan inte säga att jag tycker att snön är jätte störig. Däremot känns det lite motigt att traska ner till systemet i detta väder, men vad gör man inte för att få bjuda finbesöket på ett glas vitt :)


Nu ska jag faktiskt vara så redig att plugga lite medan killarna sover. Vilken tur att kursen jag läser är väldigt bra och intressant!
Tut tut
Skumbadar
Kan ni se vem av dessa som har haft svinkoppor i hela ansiktet?

Andra morgonen...

som Theo sitter glad som en sol i sin säng och har skruvat av locket på sin vällingflaska, vilket har resulterat i en sjö av välling i hans säng. Tur att han har kisskydd :)
Elliot är i nästan helt återställd från "svinkopporna". Det enda spåret som syns är en svag rodnad i ansiktet och en liten ring på ena handen. Snabbt gick det, efter att pencilinet börjat verka. Anledning till varför jag skriver "svinkoppor" inom citationstecken är för att de ringde från hudläkarna och sa att de fått svar på pojkarnas odling. De har varken streptokocker eller staflokocker, vilket ger svinkoppor, utan en bakterie som heter moraxella som orsaker luftvägsinfektioner. Hmmm jaja skönt att allt är över!

Torsdag

Nu tror jag äntligen att svinkopporna har börjat läka in lite. Jag tycker iaf det ser lite bättre ut idag. Vi har varit på hudvårdskliniken där en hudspecialist titttade på Elliot och konstaterade att det är svinkoppor. Otroligt skönt måste jag säga! Rodnaden efter såren kommer däremot sitta kvar upp till ett år. Nu smittar det förhoppningsvis inte längre och det blir att rengöra lägenheten från topp till tå på fredag efter tentan.
Det positiva med svinkopporna är att de kom nu, innan killarna hunnit börja på dagis. Nästa gång någon av våra småttingar får ett sår som blir lite gult blir det att gå till distriktsköterskan direkt. Det är en svår avvägning mellan att vara en nojjig förälder och realist (!?!). Jo, jag hoppas ingen blir upprörd över svinkoppsbilden som jag nu lägger upp på Elliot men jag skriver denna blogg mycket för mig själv. Alltså jag kommer antagligen skriva ut och spara den, iaf killarnas första år. Därför är det för mig viktigt att dokumentera med foton. För att det inte ska bli lika läskigt så lägger jag även upp några andra bilder på Elliot.
Happy face, 4 månader
Happy svinkoppsface, 13 mån
Happy face ca 7 mån (Fotograf Sandra Frykman)

Blä

När man kommer in till distriktsköterskan och hon säger att hon aldrig har sett någon ha sådana svinkoppor som Elliot samtidigt som hon ropar på en kollega som utbrister att hon eller aldrig har sett något liknande, då känner man...att man inte alltid behöver säga allt rakt ut. Och inte hjälper det Elliot att hålla på och bli upprörd....
Vi skickades till en läkare som skrev ut ett nytt pencilin till båda killarna denna gång. Förhoppningsvis får vi en remiss till hudkliniken idag eller imorgon.
Stackars min lilla plutt.....men han är tapper och mår bra för övrigt. Förutom att halva ansiktet är ett sår då....

Buss 12

Jag kände verkligen med de snopna människor som vi i bussen åkte förbi när jag skulle på föreläsning i fredags. Bussen blev full redan vid länsstyrelsen men ändå stannade busschauffören vid varje hållplats för att berätta för det stackars folket att de inte kunde åka med. Till råga på allt så var det verkligen svinkallt ute!

Idag är det lördag och Emil och jag ska med och fira en av Emils arbetskamrater som fyller 35. Det blir bowling, middag på Riga och sen efterfest i Adrian och Annikas nya (enligt ryktesväg:superfina) lägenhet. Barnvakterna (min mamma, syster och hennes pojkvän) beräknas komma någon gång i eftermiddag så jag måste försöka snygga till lite här hemma. Dessutom måste jag sanera samtliga ställen i lägenheten då Elliot har svinkoppor och går och petar på allt. Om man blir smittad så blir man, men Theo har inte fått någon än, vilket är ett gott tecken. Elliot däremot ser förskräcklig ut! Hela ansiktet ser helt förstört ut och han skriker som en galning när man rengör och smörjer kopporna, därför får Emil göra det. Mitt mammahjärta står inte ut. Vi ska iaf gå till vårdcentralen på måndag för att be dom skriva ut antibiotika.


Vi skulle ha gått på en resemässa på konsert & kongress idag, men eftersom Elliot har svinisar så känns det inget vidare att gå runt bland massa folk. Så antingen går Theo och jag på mässan eller jag själv. Emil var nämligen inte så superintresserad :P Jag är intresserad av att gå för att få tips vart man kan åka med småbarn och hur man får en resa att bli billig. Hoppas på att åka iväg någonstanns i början av sommaren eller i höst.
Stackars lilla E, men har verkar inte speciellt berörd av såren när han leker. Idag är hela näsan sårig....

Svinkoppor

Här vaccinerar man barnen mot en svin-sjukdom och så går de troligtvis och får en annan. Jag tror att Elliot har svinkoppor, ska gå till vårdcentralen imorgon för att få det bekräftat men efter att ha läst lite på internet om smittkoppor så är det ganska troligt att det är det han har. Theo har däremot inte fått något än.
Annars var natten fruktansvärd! Barnen vaknade vid halv två och Emil trodde klockan var halv sex så han gav dom välling och tände i deras rum...sen var de vakna länge och ja....orkar inte berätta hela historien, men jag hoppas på en bättre natt!

Gamla vanor rostar aldrig...

Tjoho! Nu är klockan kvart över sju och jag, E och T har varit uppe sen halv sex. Trodde för några dagar sen att de kommit av sig med de fula vanorna att gå upp halv sex, men de hade de inte. Kan bero på att de somnade lite tidigare igår pga förkylning och för E:s del även feber. De verkar må lite bättre idag, så peppar, peppar...

Helgen som varit var lugn och skön. Filmkväll med Emil i fredags, middag på stan med Sofia och Sara i lördags och igår umgicks jag med E o T när Emil hjälpte en vän att flytta. Jo, systeryster och Niklas kom förbi en sväng också, Niklas hade med sig Pizza :).

Idag är det T:s namnsdag föresten, Maximilian. Grattis, grattis!

Jo, vi har fått dagisplats. På Banérgatan 21, ca 5 min promenad härifrån och vårt förstahandsval. Däremot är inte inskolningen förrän 15:e mars, men det ska jag väl fixa. Har stor hjälp av svärmor och hennes man när jag behöver vara på uni.

RSS 2.0