Fredag

Jag har varit ganska dålig på att skriva denna vecka. Det kan bero på att lusten inte funnits där, och inte har jag haft något vidare intressant att skriva om. Imorgon däremot blir första gången som jag kommer att sova borta från Elliot och Theodore. Emil och jag ska till huvudstaden och fira Sofias och Thomas 25-års dag. Tänk att min lilla Sofia har blivit så gammal, eller hon fyller egentligen inte förrän på måndag, men ändå. Jag ser väldigt mycket fram emot det och vi skulle även gå ut på en rockclub som Sofia hade blivit rekommenderad. Oufiten blir "look a like skinn" leggings m.m. Min kära mor och syster kommer att ta hand om småkillarna, och visst kommer det att vara jobbigt, men någon gång måste vara den första att vara ifrån dom så....

Ny jätterolig leksak

Jag gick förbi den nya Lekia affären i stan och jag kände att det skulle vara skoj om killarna fick en ny leksak. En leksak anpassad för deras ålder, 9 månader. Så jag köpte en stång som blinkar och spelar olika låtar + att man kan trä ringar på den. E och T tyckte den var rolig i 10 sek, sen skittrist och brydde sig bara om stångens huvud. Kanske är de lite för unga för den än :)

Telefon

Det ringde i min telefon, det var Camilla. Jag bad Emil ta hand om killarna när jag pratade men hans nyfikenhet om vad Camilla och jag pratade om blev för stor och när jag pratat klart kom han in och frågade vad allt handlade om. När vi satt i vår säng och pratade så "hörde" jag den där tystnaden igen. Var är småkillarna? Inte där Emil lämnade dom i vardagsrummet, inte i köket, inte i hallen, men dörren till badrummet var öppen. När vi tittade in så låg E och T på rad och tittade på tvättmaskinen när den snurrade runt...hur kul nu det kan vara? Det såg skapligt kul ut från vårt håll iaf, synd att man inte hann ta ett kort och tur att dom inte hade gett sig på blöjorna, toalettborsten, skurhinken eller avloppsbrunnen under badkaret som brukar vara så lockande!

Tystnad

Tystnad kan vara skönt och härligt, speciellt när man ska sova, men, tystnad är inte bra när Elliot och Theo är vakna. Om det blir helt tyst då vet man att det är något otyg på gång. Nyss så var jag och bytte blöja på Theo. Jag hade satt Elliot i sin gåstol och placerat ut lite lock och dylikt på vardagsrumsbordet för att han skulle kunna åka runt och plocka. Jag har alltid dörren öppen till badrummet när jag byter blöja så att jag kan höra den som man inte byter på. Plötsligt blev det helt tyst ute i vardagsrummet. Hmmmm...nu är det något på gång tänkte jag...struntade i att ta på Theo hans byxor igen och sprang ut i vardagsrummet där Elliot stod och åt på mitt armband. Det är ett ganska lite armband som lätt skulle kunna gå sönder i hans mun, dessutom låg ett par örhängen bredvid halsbandet....Jag trodde aldrig att han skulle kunna nå det, hur dum får jag va! Elliot såg så besviken ut när jag tog armbandet ifrån honom. Nu ligger dock både armband och halsband på ett säkert ställe.

Kniv å gaffel

Igår var det middag med jobbet. Vi fördrinkade på kontoret. Arbetskamraten Virpi hade ordnat fördrinkarna, vilka var supergoda och innehöll lime- och jordgubbsjuice, caipirinhamix, lime, sprite och jordgubbsvodka. Efter en timma begav vi oss iväg till Kniv å gaffel, där vi skulle äta. Jag har faktiskt inte ätit där innan, men skulle lätt göra om det efter igår. Det var en mysig atmosfär, trevlig personal och hyffsad mat. Till förätt åt jag: Honungsmelon och serranoskinka, vilket var fräscht och gott. Varmrätten bestod av: Basilika- och mozzarellafylld kycklingfilé serverad med krämig paprikapasta. Den var helt ok och det var en jätteportion så man blev ordentligt mätt. Jag fick höra av mina arbetskamrater att fisken, lammet och souvlakin var riktigt goda. Jag kände mig ganska safe när jag beställlde kyckling, men detta kanske lär mig att testa något nytt nästa gång jag äter ute :) Till maten drack jag vitt vin och avslutade middagen med en latte. Mycket härlig kväll och vad är det man säger? Sällskapet gör kvällen! Vi avslutade kniv å gaffel-kvällen, några åkte hem, medan jag och några till fortsatte för att ta en öl någonstanns i höstkvällen. Efter lite om och men så gick vi till 55:an. Jag fick känna mig lite häftig när Ahmed tog bort några killar från ett bord så att vi skulle få plats, drack ett par öl under mycket skratt och sen en skön promenad hem. Receptet på en lyckad kväll.
(Typiskt nog glömde jag kameran hemma, men har blivit lovad några bilder från Virpi så vi får se när de kommer upp).
(bild stulen från knivagaffel.se)

Shopping

Min kära syster paparazzade i mataffären. Jag och...två muppar..?

9 månader

Nu är det lite mer än nio månader sen killarna föddes och 8 1/2 månad sen som vi åkte hem från Örebros sjukhus efter att killarna vårdats där ett tag. Ändå har jag inte fått iväg ett tackkort! Jag skäms lite när jag tänker på det, men nu har jag iaf dragit mina hästar till kvarn och skickat iväg en framkallning på två kort som jag ska skicka, ett då-kort och ett nu-kort. Kanske, kanske, de kommer ihåg oss :)

Svininfluensan

Snart ska man bestämma om man ska vaccinera sig eller inte. Jag har gått från att ha varit säker på att vaccinera mig till osäker. Det påstås att vaccinet inte är så vältestat och om man ska vaccinera sig ska man göra det för sin egen skull eftersom man kan vara bärare av smittan även om man har vaccinerat sig. Däremot tonar det ned smittan om man vaccinerar sig och därför ska man göra det med solidaritet till andra människor (enligt en insändare i Corren). Hmmm...svårt....

Verklighet blir drömmar

Nu tror ni säkert att jag har fått det om bakfoten. Det heter "drömmar blir verklighet" tänker ni? Jo, visst har jag många drömmar som blivit verklighet, min underbara familj som jag älskar över allt annat är bl a ett exempel på det, men alldeles för ofta så tar sig min verklighet in i mina drömmar. Mina drömmar verkar vara ytterst känsliga för intryck eller känslor som jag har upplevt under dagen. Nu inatt drömde jag en fruktansvärd mardröm. Jag blev brutalt misshandlad av en man som jag kallade "mannen under trappan", sen visade det sig vem han var och då sköt han både mig och barnen + stack ut ögonen på oss eller mig? Minns inte riktigt, men jag kunde ändå se och försökte fly till ett sjukhus med barnen i vagnen. Vaknade klockan tre och var helt svettig...uha. För några veckor sen gick en följetong på kanal 1, vilken hade namnet "Mannen under trappan" och är en filmatisering av en roman skriven av Marie Hermansson. Jag fick obehagskänslor av alla avsnitten och de satte sig tydligen fast i min hjärna som tyckte att jag kunde ta med det i en av mina drömmar, vilket jag skarpt ogillar. Det är dessutom inte första gången som hjärnan sysslar med detta. Inatt kommer jag garanterat drömma om larver.....Om någon har ett tips på hur man får helt underbara drömmar, shoot!

Protester över maten

Är precis hemkommen från flera timmars mys hos Camilla, Albert och Stina med fika och lek för grabbarna. Sandra var också med och även Camillas mamma var där en stund. Camillla har en hund som heter Uno, en dvärgschnauzer tror jag, som Elliot skyndade efter och Theo gömde sig för. Kul att se hur de reagerar olika på saker och ting.


Det var lite protester från killarna över deras lunch idag. De fick nämligen äta 5 månaders Stroganoff, vilket inte var så poppis. Deras tjut över maten sa mig: Mamma, vi är faktiskt 9 månader, 5 månaders mat smakar blä! Så, jag blandade deras mat med persiko- och mangopuré, det gick ned! Har fixat riktig mat till middagen!


Framsteg: Idag satte sig Theodore upp själv, med hjälp av babygymmet, men ändå, bra jobbat! Dessutom reste han sig nästan mot soffbordet, han ställde sig väldigt böjt upp tills han inte kunde komma på hur han skulle sätta sig ner igen :). Något säger mig att snart blir det inte en lugn stund här hemma!
Hittade lite bilder i kameran som min söta lillasyster måste ha tagit när hon var på besök. Elliot till höger, Theo till vänster.

Punka

Igår blev det punktering på vår tvillingvagn. Det var vänstra framhjulet som pajade och vagnen gick att köra, men det var jobbigt! Emil hade lovat att byta slangen i hjulet innan han gick till jobbet, men glömde. Jag försökte själv att ta bort hjulet, men efter en närmare eftertanke på att det tog mig ca 4 timmar att laga en cykelpunktering bestämde jag mig för att ringa på hjälp. Det är tur att man har vänner som bor nära. Jag ringde Camilla och frågade om David möjligtvis kunde hjälpa mig att byta slangen, det kunde han och efter en kort visit hos Camilla, David och lilla Albert (deras månadsgamla son) så rullade vagnen fram som en fjäder. Det är ju egentligen tragiskt att jag inte ska kunna byta en slang utan måste be en man om hjälp, men med de rätta verktygen nästa gång så ska det nog gå att göra själv.... :)
Camilla, David och Albert för några veckor sen.

Körlektion

Idag hade jag körlektion klockan 12. Jag hade önskat att det var körlektion där man sjunger, men så var icke fallet. Det gick käpprätt åt skogen! Jag kom till lektionen med en förhoppning om att det skulle gå bra eftersom jag ändå hade privatkört relativt mycket de senaste veckorna, men gick därifrån deppig till tusen för att jag bara sög. Jag satte till exempel på vindrutetorkaren istället för blinkers, jag gasade när körläraren sa bromsa och jag körde allmänt dåligt. Klockan 17 skulle Emils mamma och hennes man komma för att jag skulle få privatköra med hennes man Björn. Jag kan säga att jag verkligen inte såg fram emot att köra när det gått så dåligt tidigare under dagen, men det gick bra, jag var nöjd med min körning och det gjorde verkligen min kväll!

Rimforsa by night and lite day

Igår kväll åkte vi, hela familjen, iväg till Rimforsa. Inte för att, som vi brukar, hälsa på min kära mor och far utan istället för att hälsa på min bror och hans fru. Det blev en superskön kväll med varma mackor, rödvin och till det såg vi på Idol och skrattade åt gamla avsnitt av "Roast på Berns" som vi tittade på via youtube. E och T sov ända fram till fyra-fem, utan att vakna en enda gång för att få nappen. Goodie goodie.
Theodore och Elliot i Gustav och Eves vardagsrum.
Gustav (min bror) och hans fru Eve i vardagsrummet.
När vi skulle åka hem med kustpilen klockan ett idag så kom det, som det ofta gör (99 gånger av 100), ett länståg istället. Vi bar på barnen och sen skulle Emil gå efter vagnen. Jag hörde hur dörrarna började stängas på tåget men jag såg inte Emil. Jag tittade och tittade och efter någon minut kikade han fram. "Hur gick det med vagnen" frågade jag. Han sa då att de hade börjat stänga igen dörrarna när han höll på att kliva ombord med vagnen så han och vagnen blev klämda och fick trycka sig igenom. Länståget måste lära sig att hia lite! I all hast hade han även tappat en av sina skinnhandskar som mamma sedan fick hoppa ner på spåret och hämta (men det är en annan historia). Ja, vi kom iaf hem utan några större skador, men jag känner att det där körkortet skulle sitta ganska fint snart!

PappaMamma

Elliot satt i sin resesäng i min brors och hans frus kök vid tio-tiden på morgonen. Jag satt bredvid sängen och Emil låg och försökte sova i ett annat rum. Plötsligt säger Elliot: PappaMamma. Det lät ihopsatt men man hörde ändå tydligt ett pappa och ett mamma. Emil ropade till mig: Hörde du? Vilket jag självklart gjorde. Supermysigt!

När man har fött tvillingar...

....så borde man få ett par extra armar på kroppen. Eller iaf få låna ett par proteser. Såhär skulle det till exempel kunna se ut.

Jag fick napp

Slipper lämna killarna till sitt öde för jag hittade nämligen den andra nappen. Vilken tur va?

John är på besök

Idag känns det som om John Blund kommer att vara på besök hela dagen. Han kom igår klockan åtta på kvällen och nu är klockan halv nio på morgonen och han har inte gett sig av än. Jag är sjukt trött! Däremot så undkommer man inte de vanliga hushållssysslorna för det, men jag har bestämt att inte ha något planerat för idag. Dagen får bara flyta på och jag ska leka mycket med småkillarna. Just nu håller jag på och letar efter en napp. De har fyra nappar, men jag har bara hittat en och om jag inte hittar den andra så går jag på en promenad och killarna kommer få vara sina egna barnvakter om någon timma när de är trötta. När man känner sig såhär trött, då känner mig sig även väldigt gammal. Är det så det känns att vara gammal? Jag har bestämt att när jag är gammal ska jag vara en krutkärring som har symöten, pokerkvällar och gymnastik varje vecka. Hur ska det gå om jag känner såhär när jag bara är 25 år? 45 år kvar tills jag är krutkärring, ja då måste jag ha hunnit sova ut så att jag orkar speeda runt.

Onsdag

Ja, då är jag anmäld till "Specialpedagogik" i vår. Just nu ser jag verkligen inte fram emot det, men så småningom eller iaf när jag är där så hoppas jag att min inställning förändras och att jag bara kommer törsta efter kunskap. Så blir det nog.


Pratade med mamma för ett tag sen. Frågade henne om hon och någon mera eventuellt kan vara barnvakt på alla helgona helgen. Anledningen är att Sofia kanske ska ha sin 25-års fest i Stockholm och om Emil kan följa med så behöver vi barnvakt över natten. Jag tror att det kommer kännas väldigt jobbigt att vara borta från grabbarna över natten, men någon gång måste väl vara den första och de är ändå nio månader då. Om det blir så, ska jag passa på att sova ut ordentligt.


Nu somnar jag snart, men först ska jag se "Bonde söker fru" och sen lägga fram kläder tills imorgon. Ska nämligen jobba då :).
Sofia tittar rart på Elliot
Oj, ska du sno Elliots mugg Sofia? Inte snällt.

Bada, bada, bada, bada...

E och T älskar att bada! När en av killarna får bada så tittar den andra med en sur och avundsjuk blick. Det är nämligen inte så lätt att bada två små killar samtidigt. Däremot berättade en vän till mig att hon badade sin dotter i diskhon när dottern var liten. Why not? Vi testade och det fungerade superbra! Diskhon är tillräckligt stor att sitta i, men tillräckligt liten för att de inte ska trilla när de sitter.
Elliot
Theodore

Ingen vill veta var du köpt din tröja...

Jag satte på mig en tröja igår morse som Emil kommenterade ungefär såhär: Gu, va ful! Den är verkligen genuint ful! Den ser ut ungefär som den Mark Darcy och Bridget får på julen (för er som sett Bridget Jones).
(Här är Mr Darcys jultröja)
Camilla kommer förbi senare på dagen. När hon kommer innanför dörren utbrister hon: Åhh vilken snygg tröja!
Ja...vad ska man säga? Lycklig över min snygga tröja promenerade jag och Camilla, tillsammans med våra småpojkar ner till stan.
(Min "jultröja")
Inte ett dugg lika va? ....

Frikadeller

Nu har jag gjort massa små frikadeller till småkillarna. Det var lite knöligt att rulla dom när E o T tappade nappen, vaknade och ville bli sövda igen, men nu är det äntligen klart. Ska frysa in dom och sen blir det många frikadell-middagar.
Recept på frikadeller till bebisar:
1 kg köttfärs
1 dl vispgrädde
4 msk ströbröd
lite örtkryddor
2 äggulor
vitlökspulver (tyckte jag passade)
1.Låt ströbröd och vispgrädde svälla i någon minut. Blanda ihop alla ingredienser.
2.Koka upp vatten med hela kryddkorn eller lagerblad.
3.Koka tills bullarna flyter upp, titta så de inte är röda inuti.

Bloggläsare

Jag har fått reda på att jag har väldigt unga läsare av min blogg. Det kan aldrig börjas förtidigt! ;) Så jag letade i mitt fotoarkiv för att se om jag hade några bilder på de unga läsarna och jag hittade en hel del! Dessa är från när de besökte oss i maj. Småkillarna var då fyra månader och ganska korpulenta.
Hedda och Adam med Elliot och Theo i famnen.
Lille Noel
Adam och Hedda. Hedda håller i Elliot.
Annika, Adrian och Noel.

Ikano

Idag har jag, E o T varit ute på Ikano-huset med min kära, kära vän Sofia. Sofia klampade in redan klockan tio på morgonen och hjälpte mig med barnen. Hon lagade även lunch bestående av tonfisk, spagetti och "min" ketchupsås innan vi gick ut till Tornby. Eftersom bebisarna dreglar och bajsar så mycket blev mina inköp: dregellappar och refill till min luktfria blöjhink. Sofia köpte varsin napp till killarna, en som det står "Elliot" på och en som det står "min egen napp". Gissa om det fanns en napp med "Thedore" på? Nu kan de iaf hålla reda på sin egna napp. Det var skönt och lungt ute på Ikano och mycket trevligt att umgås med Sofia. Sofia kommer även hit imorgon för att dricka vin ihop med en kär, kär vän.
Nu är klockan halv nio på kvällen och Emil och jag kom hem för ett tag sen efter att ha övningskört med Björn ut till deras sommarstuga och tillbaka. Elliot och Theo sussar. Jag zappar mellan Idol och Doobidoo. Emil är där männen hör hemma, i köket och lagar mat. Ser fram emot en mysig fredagkväll!

Träningstime

Klockan halv sex idag beger jag mig till gymmet. Det blev ingen bodycombat för det första fanns det inga biljetter kvar och för det andra så var den inställd. Sandra och jag gick på ABS istället, rygg- och magträning. När jag kom till gymmet och skulle sätta på mig skorna, så fanns i väskan bara en sko? Hur kommer det sig? Jag fick iaf träna i strumplästen.
Jag påväg till gymmet...näemen vad är det i min väska?
Kände att jag inte har visat några "gymkort" här på bloggen, så Sandra fick bli mitt gymobjekt.
Gymkortet!
Gymkort 2. Ja, Sandra har ett nytt nyckellås. Väldigt tjusigt.

Nu är jag supertrött och har precis sövt Elliot i min famn. Snart dags för mig att krypa till kojs...natti

Ute i solen

När E och T springer runt i sina gåstolar så passar jag på och lägger upp lite bilder från dagen. Sen var det något jag var irriterad över, kommer inte på vad det var nu så jag får skriva det senare om jag kommer på det. Jag är så lättirriterad nuförtiden. Vet inte vad det beror på? Kanske att hösten är här och att det är lite mörkare dagar?

Var ute och gick med Erica och Kimberly idag, deras hund Jack var också med. Först var vi vid en lekplats för att Kimberly skulle få leka av sig lite :) Och det gjorde hon som ni ser på bilderna. Sen hjälpte Erica sin dotter att plocka olika saker i skogen som de skulle gipsa in när de kom hem. Lät väldigt trevligt!
Kimberly på gungharen.
Kimberly åker på!
Erica
Killarna var nöjda i vagnen.
Svärmor och hennes man var över på en fika. Dom är ganska roliga som ni ser, båda killarna skrattar för fullt, även Theo, fast att hans ansikte inte syns. :)

Flasha brösten

Pinsamt! Emils mamma och hennes man var nyss här för att lämna en matta som vi skulle få av dom, jättesnällt! Däremot tror jag att jag råkade flasha brösten för dom under obestämd tid! Imorse tog jag på mig en skjorta som jag inte har kunnat ha sen innan jag var gravid, eftersom den är lite tajt vid bysten. Jag hade den på mig hela morgonen och det kändes bra, sen kom Emils mamma och hennes man förbi på en kaffe vid 11-tiden. När jag sen skulle gå och byta på Theo såg jag i badrumsspegeln att alla knappar vid bysten på skjortan hade gått upp! Jag kände bara att det blev jättepinsamt och tyckte det var så pinsamt att jag inte ville säga något till dom medan de var kvar. Så nu hoppas jag att ni läser detta, Björn och Dana, det var inte meningen att flasha brösten för er! Det som var bra med händelsen är iaf att nu vet jag vad jag inte ska ha på mig till jobbet på onsdag!

Lite bilder från morgonen

Om vi hjälps åt så kanske vi får upp pappas väska med pokermarker i.
Morgonbrottning. Theo i underläge.
Mys i mammas och pappas säng.
Sovande Elliot
Sovande Theodore
Morgonpigga killar i pyjamasen.

Mika

Äntligen kan man lyssna på Mikas senaste album The boy who knew too mutch på Spotify. Jag hoppas han lever upp till mina superhöga förväntningar!


Världens sötaste och mysigaste tvillingpojkar tyckte att de skulle sova i skift i morse. Det betyder att deras mamma bara fick sova till halv sex...börjar bli en vana. Det måste ändå vara skillnad med att ha en bebis, att man kan sova när den sover :) Däremot gick jag och la mig vid tio igår så jag har ändå fått min beskärda del sömn. Nu ska jag inte tjata mera om sömnen, även att den är väldigt viktig.


Idag blir det promenad i solen och sen ikväll är det Bodycombat med Sandra. Nu höll visst Elliot på att stoppa i sig en liten skruv som han slitit bort från väggen, means time to go. Hoppas ni har en trevlig dag i solen!

Jobba

Igår jobbade jag min första dag på hur länge som helst. När jag kom till jobbet så fick jag ett väldigt varmt välkomnande och jag känner mig verkligen hemma på min arbetsplats, det känns lite som ett andra hem. Det var härligt att träffa alla arbetskamraterna igen. Jag har ju varit på besök några gånger sen E och T föddes, men det är inte alla har varit där då, det var det inte igår heller. Men förhoppningsvis ska jag jobba en dag i veckan nu, så det finns tid att träffa alla :) Det fungerade bra att jobba, jag var lite nervös för att jag skulle ha glömt för mycket, som tur var hade jag inte det. Dessutom fick jag en påse full med kläder till E och T av en arbetskamrat, det går verkligen åt och jag tackar och tar emot!


Är lite hjärnslö idag. Jag och Sofia var ute och hade det supermysigt på Bishop Arms senare på kvällen. När jag gick och la mig vid tolv så var båda småkillarna vakna så jag och Emil fick försöka söva varsin, och det tog sin lilla stund. Jag tror jag sjung vaggvisor tills jag själv somnade med Elliot i famnen. Klockan halv fem så går killarna igång igen, då är det välling som gäller. Lyckligtvis somnade de om en halvtimma efter vällingen, därefter vaknar Theo klockan halv sju och då är det bara att gå upp och leka som gäller. Jag brygger jättestarkt kaffe och läser tidningen medan Theo leker av sig. Nu är klockan åtta och Elliot vaknade precis, jaha och nu vaknade visst Sofia också :) Dags för en andra frukost tror jag. Later.....

Brio frukt orginal...

...håller jag just nu på och äter. Man kan inte äta många, jag har kanske ätit tio och mår redan illa av dom! Det kan kanske bero på att jag har ätit en liten påse Gott & Blandat innan, och så undrar jag varför inte mina gravidkilon försvinner?


Killarna är fortfarande hostiga och snuviga, idag har dessutom Elliots näsa runnit så. Ja, man kan ju inte ta med två små snorgubbar till öppna förskolan så jag promenerade bara till Berga (där öf är) och sen hem igen. Anledningen till att jag gick till Berga var att Rebecka, som jag brukar göra sällskap med, skulle på öppna förskolan. I vilket fall som helst så var vi ute i tre timmar totalt. Det tog två timmar till Berga och hem, med ett litet stopp på ICA Djurgårdsgatan, trodde att det skulle gå snabbare, men där ser man.


När vi kom hem så lagade vi mat och jag fick komma iväg och övningsköra lite med Björn. Jag körde lite landsväg idag och tränade på att hitta dragläget. Det kändes bra och jag är inte längre lika rädd för att köra, blir däremot ganska nervös när det är andra bilar på vägen. Sa jag inte till er att ni skulle hålla er inne när jag var ute?!?
Emils mamma passade killarna och de märks att de uppskattar när farmor är på besök!


Nu hörde jag någon gråta....tjo sålänge

Brödbak

Idag har jag varit ambitiös och bakat rosenbröd, i huvudsak för E och T:s skull. I "Andra mosboken" hittade jag ett bra recept som jag använde mig av. Killarna verkade gilla smörgåsarna och blev helt galna efter maten. Funderar på om jag råkade baka in något uppiggande i bullarna :P
Mina rosenbröd.
Annars så traskade vi ut till Ikea idag och köpte lite nödvändigheter. En ny teflonpanna var en av sakerna. Det är så trist att lägga pengar på stekpannor, men den som vi har börjat fälla svart när man steker i den, och jag antar att det inte är så jättebra för småkillarna. Jag vet att man inte ska steka mat till bebisar men det fungerar bra att göra grytor och dylikt i stekpannor.


Något trevligt som har hänt är att jag ska börja jobba lite. De hade ont om folk på Frubo och jag arbetar gärna någon dag i veckan för omväxlings skull. Emil ska såklart vara hemma med barnen då. Vi får se hur det går och om det kommer att fungera, men tisdag blir iaf min första arbetsdag på över åtta månader :)


Sen tror jag äntligen att jag har kommit fram till vad jag vill läsa för kurs i vår. Hade tänkt att läsa en distanskurs "Svenska som andraspråk" från början, men efter att ha pratat med min studievägledare så tänkte jag om och tror att det blir "Specialpedagogik". En kurs som de har på universitet i vår. Kursen verkade väldigt intressant och handlar om möjligheter och hinder för lärande. Den tar upp mobbning, konflikthantering och mycket mera. Ja, jag hoppas det blir bra och att jag inte behöver ha killarna på förskola för många timmar per vecka.
Elliot tittar fram på mig från vardagsrummet
Theo far runt, därför bilden är så suddig.
Busungar! Elliot längst fram, Theo bakom.

Sovmorgon

Vaknade för en kvart sen (halv nio) och kände mig helt utvilad. Emil har tagit killarna nu på morgonen och jag tror alla tre ligger och sover i barnrummet nu :) Så otroligt skönt att få sova ut en dag. Jag drömde att jag gifte mig inatt. Allt var jättefint, klänning var svinsnygg och både Emil och jag var på toppenhumör. När jag däremot tittade ut i kyrkan för att se hur mycket folk som hade kommit så såg jag ingen från Emils familj. Jag vände mig till Emil och frågade: Har du glömt att bjuda din familj? Han svarar: Ja, det har jag visst, och såg skamsen ut. Sen kände jag hur jobbigt allt blev och tillslut vaknar jag, så det blev ingen vigsel i drömmen :P Jag får nog sköta inbjudningarna om vi gifter oss :)

Godmorgon

Håller precis på att koka lite ägg till min morgonsmörgås. Killarna fick välling vid sex och sen tänkte jag att de skulle somna om, men Theo var inte lika sugen på den idén så han får vara uppe och leka med mamma, medan Elliot sussar.


Igår hade vi besök av faster Magda och kusin Ronja. Det var supermysigt och Ronja var en mästare på att knåda ihop smuldegen! Magda passade killarna och de var på glatt humör hela tiden, de va så upp i varv på kvällen att de hade svårt att somna :P Sen sov de hela natten!


Idag ska vi iväg till Tannerfors och fika med lite olika mammor, varav jag känner en, så det ska bli skoj! Kul för E och T att träffa andra småttingar också. Jag sa först till hon som har fixat fikat att jag kanske skulle vänta en vecka med att komma förbi eftersom killarna fortfarande är förkylda, men hon sa att de inte brydde sig om ifall de var snoriga eller hostade, så länge de inte har svininfluensan. Så, då har jag iaf förvarnat :P


Senare i eftermiddag ska jag ut och övningsköra med Björn (Emils mammas man). Det ska bli kul och jag börjar känna mig mer säker i bilen hela tiden. Björn är också en väldigt bra handledare, som är lugn i alla situationer och hetsar inte upp sig när jag inte får igång bilen vid ett rödljus så att värsta bilkön bakom står och irriterar sig på mig eftersom de får vänta tills det slår om nästa gång...hehe....Däremot är jag fortfarande nervös när andra bilar är i närheten, kan inte dom bara hålla sig inne när jag är ute och kör? Idag är det mellan klockan fem och sex, så håll er inne då!

RSS 2.0