1-års kontroll och vaccinering

Igår var vi på 1-års kontroll med killarna. Theo vägde drygt 11 kg 75 cm, Elliot vägde 10,8kg och var 75,5 cm, det är nog för att Theo är så smörgåstokig :P Sen var det vaccineringen också, en spruta i varje ben, båda killarna var superduktiga och grät lite under sticket men var helt ok efteråt. Idag har de däremot lite feber som, jag antar, har att göra med att de vaccinerades igår.


Jag har undrat när killarna ska börja peka och undra över saker. Idag pekade Theo med hela näven mot fönstret och sa: "Ä dä". Sen satte det igång. Han pekade med näven på bordet, på muggen, på min arm, på min kjol, på lampan, på allt. Jätteskoj! Och Elliot satt mitt emot och rörde sin näve med, däremot sa han inget. Han härmade nog bara brorsan :)


Nu ska jag sätta mig att studera och jag är väldigt glad över att det inte går ett enda sevärt program på tv!
Jag gjorde myshög på golvet för killarna, E ville busa, T ville läsa
Theo fick svarta skor från farmor & Björn i 1-års present

Elliot fick blåa med bilar på
Elliot pussas med en äldre flicka vid namn Stina

Ingen träning=Sandra måste komma hem

Det blev ingen träning för mig idag heller. Däremot hade jag finbesök av Camilla på kvällskvisten och det var inte fy skam utan riktigt skoj! Det blev ingen träning med anledning av att Emil måste jobba över..........
......näe inte riktigt sant, eller jo han ska jobba över men jag hade antagligen inte tränat ändå. Jag saknar min träningskompis och det är svårt att pallra sig iväg i kylan helt själv. Mina biceps har börjat hänga och kilona ligger orörliga på vågen. Bara så du vet Sandra, så är det hårdträning som gäller när du kommer hem :)

Termin 5, lärarprogrammet, specialisering: Specialpedagogik

Japp, då satt man där igen och fick höra en genomgång av kursplanen, schemat, handledningen, litteraturlistan osv. Det känns bra med kursen, jag tror att jag kommer ha stor nytta av den när jag är klar lärare. Nu sitter jag här med första uppgiften; att på ca två A4 sammanfatta hur jag tror att kursen kommer bidra till min kunskapsutveckling och professionella utveckling + min spontana tolkning av begrepp som specialpedagogik, integrering och segregering.

Imorse när jag och Emil satt och åt frukost började E o T att pussas vid soffbordet. Det såg hur sött ut som helst. Munnarna är helt öppna och så säger de ahhh :P E övade sig på att pussas med Camillas dotter Stina i fredags. De stod även då vid soffbordet så nu kanske E tror att soffbordet är ett pussbord?!? Puss puss
Det finns inget bättre än att bada skumbad med pappa/ Elliot
Theo ser glad ut fast han fick en myströja som slutade ovanför rumpan medan brorsan fick en hel morgonrock.

Hipp hipp hurra, idag är det killarnas 1-års dag!

Jag kan inte fatta att det var 1 år sen som jag låg på sjukhuset i Örebro, fick beskedet om att killarna skulle ut med akutsnitt och fem i tolv inatt för ett år sedan kom lilla Elliot ut, ca 2 min senare togs Theo ut. Vid tre-tiden på natten fick jag träffa killarna för första gången, då låg de i varsin kuvös och var det ynkligaste jag någonsin sett. Jag kunde bara inte förstå att det var mina barn. Idag är de allt annat än ynkliga och jag förstår med lätthet att det är mina barn och om jag för en sekund skulle glömma bort det är det bara att se på Elliots humör eller Theos aptit :P.

Killarnas födelsedag firades med sång, paket och tårta på morgonen. Tårtan var allt annat än populär och Theo grät när han råkade sticka handen i den. Båda fick smaka lite tårta på en sked istället och även om det gick ner så var de enligt minerna ingen höjdare. Ett glädjerus för mig som inte tycker att de ska äta socker förrän det är ca 2 år. :) Paketet de fick innehöll en pelikan som åt bollar och skrek till lite då och då. En rolig grej!
Efter ett varmt bad, gröt och välling så sover Elliot och Theo. Grattis igen min stora killar!
Fågel, fisk eller mitt i mellan?
Yejj, fågel!
Mmmmm mums med tårta ;)

Magdas födelsedag

Det var supertrevligt hos Magda och det bjöds på god smörgåsbuffé. I födelsedagspresent fick hon en skattkista full med enkronor på en vikt av 14 kilo. Hur många enkronor blir det?!
Magda med sin skattkista

Emils bror Sebastian och Theo


Godmorgon världen

Så sanslöst vackert det är ute nu när allt är vitt! Längtar dock efter våren, men den som väntar på något gott....

Om sex dagar fyller E o T ett år, det är svårt att förstå. Häromdagen kröp de in i sitt rum och stängde dörren framför näsan på mig, snopen blev jag och undrade om de redan har tröttnat på att leka med sin mor. Jag behövde däremot inte undra länge då de några minuter senare kom utkrypande för att se vart jag var. Det är bra med tvillingar för även om de inte är med mig så är de ändå oftast på samma ställe. De kommer liksom alltid två och två, som bananer i pyjamas (ni som minns dom).
Idag ska E o T leka med sin kompis Klara som är tio månader och hade exakt samma bf som killarna. Hon är en livlig liten tjej så det kommer bli skoj! Efter det ska vi till Emils syster Magda och fira hennes 27-års dag. Den här gången ska jag inte glömma kameran!
Kram på er alla därute!

Stora killar

E o T har blivit stora killar! Inte bara för att Theo häller i sig två flaskor välling på morgonen (!) utan åldersmässigt. Gamla kanske man borde säga, men nja jag väljer stora. Igår var det iaf första gången som killarna fick äta själva. De fick tonfisk, spagetti, sås och ärtor. Tallrikarna vände de upp och ned och åt från bordet medan jag hjälpte de med en sked då och då. När vi satt där och åt, jag E o T, så kändes det som om tiden gått så fort. Det var inte längesen som de inte kunde göra ett gnutt och nu satt vi där och åt en lunch tillsammans. Det kändes stort!
Familjeporträtt taget i början av november. E till vänster, T till höger.

Tjoho

Har precis ätit mat och väntar på finbesök från Camilla, David och lille Albert. Camilla sa att de skulle ha med sig en mindre lyckad paj, hmm säkert blygsamhet ;)

Nyår var lyckat förutom att det var lite dumt av mig att försöka hälla i mig en flaska Champagne efter tolv-slaget. Ville inte att något så gott skulle gå till spillo :) Som tur var hade vi barnvakt dagen efter!

Jaha idag har jag fikat med Sara och vi spenderade sedan någon timma på mellandagsrean där jag fyndade en jacka för 200 kr. Snygg var den dessutom. Efter shoppingen gick jag till Emils syster där resten av min familj befann sig. Det var fullt av liv där då Emils systers dotter och hennes vän skojade runt. Som vanligt hade jag oturligt nog inte med mig kameran. :( Mys var det iaf och efter en kopp kaffe där begav vi oss hemåt i snöyran. E o T somnade som två små stockar och sover än.....
Om man vill vara fin får man lida pin. Elliot diggade inte riktigt att ha på sig finskjortan på jul.

RSS 2.0